Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sendikalardan Yemeksepeti’ni boykot çağrısı

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Bağımsız Maden-İş, DİSK’e bağlı Nakliyat-İş sendikasına üye oldukları için Yemeksepeti tarafından işten çıkarılan işçilere destek olmak için Şişli’de bulunan Yemeksepeti Genel Merkezi önünde boykot çağrısı yaptı.

Eylemde, “Halkımızı işçi ve sendika düşmanlığı yapan Yemeksepeti’ni boykota çağırıyoruz” yazılı pankart açıldı. Boykot çağrısını destekleyen sendika ve meslek odaları adına ortak açıklamayı TBF Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz okudu.

Yemeksepeti’nde yaşanan duruma ilişkin Nakliyat-İş Sendikası ile görüştüklerini belirten Deniz, firmada çalışan yaklaşık 2 bin civarında taşıma işçisinin sendikaya üye oldukları ancak firmanın sendikal örgütlenmenin önünü kesmek amacıyla işyeri kodunu değiştirdiği, sendikal örgütlenme çalışmalarını yürüten emekçileri işten attığı ve işyeri kodunun usulsüz işlemlerle değiştirilerek yaklaşık 6 bin işçinin demokratik haklarının elinden alındığını anlattı.

Yemeksepeti ile görüşmek istediklerini ancak firmanın bu talebi görmezden geldiğini belirten Deniz, “Federasyon tarafından yapılan başkaca araştırmalarda da firmanın, emekçilerini sendikalaşma haklarını kullanmalarını engelleyecek tutum içinde oldukları gözlemlenmiştir” dedi.

Çoğunluğu moto kurye olarak görev yapan Yemeksepeti emekçilerinin anayasal hak olan sendikal örgütlenme haklarını kullanmalarına ilişkin takınılan olumsuz tutumun karşısında olduklarını söyleyen Deniz,  “Bu dayanışma kapsamında, Yemeksepeti firmasına yönelik olarak boykot kararı alınmıştır. Tüketici tercihleriyle çok kazanan firma haline dönüşen Yemeksepeti’nin, bu kez tüketici boykotu ile karşı karşıya kalacağı zorluğu dikkate alması ve emekçilere uyguladığı zordan vazgeçmesi için uyarıyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.