Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Kadın Kolları’ndan 25 Kasım açıklaması: “İlk seçimlerde kadın düşmanı zihniyeti sandığa gömeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında 81 ilin kadın kolu başkanları ile eşzamanlı açıklamalarda bulundu. 

“Kadınlar sırf kadın oldukları için öldürülüyor, şiddete uğruyor”

Aylin Nazlıaka, kadına yönelik şiddetin Türkiye’de her geçen gün arttığını ve kadınların sırf kadın olduğu için öldürüldüğünü belirtti: 

“Kadınlar sırf kadın oldukları için öldürülüyor, şiddete uğruyor. 11 gün önce Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla katleden katil Can Göktuğ Boz, ‘Birini öldürmeyi planladım, kadın direnemez diye onu öldürdüm’ demişti”

İktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısında çıktığını belirten Nazlıaka, kadınların yaşam hakkı için mücadele ettiklerini ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını kabul etmediklerini söyledi. Nazlıaka, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlatarak, “İlk seçimlerde kadın düşmanı zihniyeti sandığa gömeceğiz ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi ilk bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız” dedi. 

“İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararından sonra iletilen şiddet vakalarında artış var”

CHP, şiddete uğrayan kadınlar ve çocuklara için “Alo Şiddet” hattını kurdu. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasından sonra gelen çağrılarda artış olduğunu belirten Nazlıaka, iktidara geldiklerinde uygulayacakları ilk altı ay planlarını açıkladı:

  1. Kadına yönelik şiddetle mücadelemiz derhal başlayacak,
  2. Aile destekleri sigortasını hayata geçireceğiz,
  3. Kadın istihdamını arttıracağız,
  4. Boşanan kadınlar için yeni başlangıç fonu oluşturacağız,
  5. Doğum izni uygulamasını geliştireceğiz,
  6. Güçlü bir kadın sağlığı programı başlatacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.