Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lodos fırtınası: Can kaybı altıya yükseldi, yaralı sayısı 46, AFAD il il son durumu açıkladı

Lodos fırtınası etkisini sürdürüyor. İstanbul’da dün (29 Kasım) dört kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, dün gece Zonguldak ve Kocaeli’nde iki kişi hayatını kaybetti. Can kaybı altıya, yaralı sayısı 46’ya yükseldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 58 il için turuncu, dokuz il için sarı kodlu uyarıda bulundu. AFAD, il il son durumu açıkladı.

Lodos fırtınası Türkiye’nin batısında etkisini sürdürüyor. İstanbul, Zonguldak ve Kocaeli’nde altı kişi hayatını kaybetti. Toplam 46 kişi ise yaralandı.

Meteoroloji’den 67 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, lodosun bugün de devam edeceğini duyurdu. 58 il için turuncu, dokuz il için de sarı kodlu uyarı yayınlandı. Rüzgarın hızının 100 kilometreye ulaşacağı vurgulanarak tedbirli olunması istendi.

Maltepe’de kıyıya oturan gemi battı

İstanbul-Maltepe’de kuvvetli lodos nedeniyle akşam saatlerinde iskeleye demirli olan bir gemi halatının kopması sonucu kıyıya oturdu. Dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan gemi gece saatlerinde su alarak battı.

Fırtınanın il il bilançosu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) fırtınanın il il bilançosunu açıkladı.

İstanbul: İstanbul’da 2075 ihbar alındı. Olumsuz hava şartları nedeniyle 93 çatı uçması, 233 ağaç devrilmesi olayı yaşandı. 343 tehlike arz eden parça, 95 trafik ışığı ve yön tabelası, 18 araç hasar gördü. İstanbul’da 44 kişi yaralandı, dört kişi hayatını kaybetti.

Bursa: Şiddetli rüzgar nedeniyle 64 ağaç devrilmesi, 81 tehlike arz eden parça ihbarı, 45 çatı uçması, bir trafik kazası, 11 tabela uçması ve yedi hasar tespit ihbarı olmak üzere toplam 209 olay meydana geldi.

Bolu: Mudurnu ve Göynük ilçelerinde toplam iki çatı uçtu. Can kaybı ve yaralanan olmadı.

Kocaeli: Aşırı yağış ve fırtınadan dolayı 123 çatı uçması, beş tehlike arz eden olay, 23 ağaç devrilmesi, bir direk devrilmesi, bir baca yıkılması, bir iskele kalıbı çökmesi, iki minare yıkılması, dört su taşkını, 14 sera hasarı, altı araç hasarı, bir duvar çökmesi, iki tabela devrilmesi olmak üzere toplam 184 olay meydana geldi. Ayrıca il genelinde 60 trafoda elektrik kesintisi yaşandı. 11 tekne battı, yedi tekne karaya çıkartıldı. Kentte meydana gelen olaylarda bir kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi yaralandı .İzmit Arızlı Köyü Camii’nin minaresi de yana yattı. Minarenin indirilme çalışmaları devam ederken dört ev, tedbir amaçlı olarak boşaltıldı.

10 ilde okullar tatil

Fırtına nedeniyle İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Düzce ve Bartın’da okullar bugün (30 Kasım) tatil edildi.

AB’den taziye mesajı

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, fırtına nedeniyle hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.