Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alman ordusu, Angela Merkel’i askeri törenle uğurladı

16 yıllık görev süresinin ardından önümüzdeki hafta görevi halefi Olaf Scholz’a bırakmaya hazırlanan Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in onuruna Alman ordusu tarafından askeri tören düzenlendi. Tören öncesinde Merkel, törende çalınması için üç adet şarkı seçerken, Merkel’in seçtiği Nina Hagen şarkısı şaşkınlık yarattı.

Alman ordusu 16 yılın ardından görevini tamamlayan eski Almanya Başbakanı Angela Merkel’in onuruna bir askeri tören düzenledi. Perşembe günkü (2 Aralık) tören için Merkel, Hildegard Knef‘in “For Me It Should Rain Red Roses” adlı popüler bir şarkısını, bir 18. yüzyıl ilahisini ve punk rock şarkıcısı Nina Hagen‘in popüler bir Doğu Alman şarkısını seçti.

Törende Merkel, izleyicileri dünyayı başkalarının gözünden görmeye davet etti. Merkel‘in önümüzdeki haftaya kadar Almanya şansölyesi olarak görevine devam etmesi bekleniyor.

Angela Merkel, kendisi için düzenlenen askeri törende konuştu.

Merkel törende kısa da olsa bir açıklamada bulundu ve yeni Alman hükümetine ve Başbakan Olaf Scholz’a yeni görevinde başarılar diledi. Merkel şöyle konuştu:

“İşe kalbinizde mutlulukla koyulun. Doğu Almanya’daki hayatımda ve sonrasındaki özgürlük zamanlarında ben hep bunu yaptım. Bu mutluluk hepimizin ve ulusumuzun bağrında olsun. Hepinize kalbimin derinliklerinden teşekkür ediyorum.”

Alman ordusu, 16 yılın ardından görevini tamamlayan Angela Merkel’i askeri törenle uğurladı.

Merkel’in kendi söylemi ile “çoğunlukla klasik müzik” hayranı olmasına rağmen törende Alman punk rock şarkıcısı Nina Hagen’in şarkısını seçmesi kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Ancak Merkel’in bu seçimi, onun mizah anlayışının bir kanıtı olarak görüldüğü için Almanlar tarafından etkileyici bulundu. 

Nina Hagen

“Holy God, We Praise Thy Name” adlı ilahi ise Merkel’in bir Protestan olarak yetiştirilmesine gönderme olarak değerlendirildi. Kuzeydeki liman kenti Hamburg’da Protestan bir papazın kızı olarak dünyaya gelen Merkel, çoğunluğu erkek üyelerden oluşan Katolik bir batı Alman partisi Hıristiyan Demokrat Birliği‘nin (CDU) yönetimini üstlenmeden önce komünist rejim altındaki Doğu Almanya’da büyüdü.

16 yıllık görevinin ardından Merkel, koltuğunu önümüzdeki hafta Sosyal Demokrat Olaf Scholz’a bırakacak.

Uzmanların yorumlarına göre, Merkel, Avrupa Birliği (AB) ve Almanya’nın karşılaştığı birçok krizde önemli bir liderlik rolü üstlendi ve Merkel’in ardından Scholz’a geçen şansölye koltuğundan beklentiler yüksek. 

16 yıllık başbakanlık dönemi boyunca yalnızca Almanya’nın değil AB’nin de lideri olarak kabul edilen Merkel’in hayatındaki dönüm noktalarını ele aldığımız haberimizi aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.