Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Barolar Birliği’nde Metin Feyzioğlu dönemi sona erdi, yeni başkan Erinç Sağkan

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu’nda bugün (5 Aralık) yeni başkan seçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre TBB’nin yeni başkanı “çoklu baro” yasasına karşı eylemlerde aktif rol üstlenen Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan oldu. Sağkan 182 delegenin oyunu alırken, mevcut Başkan Metin Feyzioğlu’na ise 156 delege oy verdi.

Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu’nun ikinci gününde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği için seçim yapıldı. 348 delegenin oy kullandığı seçimde oy verme işlemi saat 09:00’da başladı ve 17:00’ye kadar devam etti.

Yeni yönetim için mevcut başkan Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ve Mardin Barosu avukatlarından Medeni Ayhan yarıştı. Ayhan, genel kurulda konuşma yapmasına izin verilmeyince adaylıktan çekildi.

Sağkan: “Biz kazandık”

TBB’nin yeni başkanı Sağkan, sonuçların açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Biz kazandık. Artık ülkemizde hiçbir avukat, hiçbir baro yalnız, hiçbir yurttaş savunmasız bırakılmayacak” dedi.

Feyzioğlu: “Seçimin mesleğimiz için hayırlı olması en büyük dileğim”

Eski TBB Başkanı Feyzioğlu, seçimlerin ardından açıklamalarda bulundu. Instagram hesabı üzerinden paylaştığı mesajında Feyzioğlu, şunları kaydetti: “Türkiye Barolar Birliği 36. Genel Kurulu’nda Birlik Başkanı seçilen Sayın Av. Erinç Sağkan ile kurullara seçilen tüm meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Seçimin mesleğimiz için hayırlı olması en büyük dileğim. Böyle olacağına da inanıyorum.”

Kendisiyle aynı listede yer alan tüm arkadaşlarına teşekkür eden Feyzioğlu, “8,5 yıl yan yana çalıştığım artık bir aile olduğumuz mesai arkadaşlarım dostlarım yol arkadaşlarım hakkınızı helal ediniz. Allahaısmarladık” dedi.

Feyzioğlu’nun yönetim kurulu aday listesinde sekiz, Sağkan’ın listesinde ise beş baro başkanı yer alıyordu.

Feyzioğlu’nun listesindeki isimler şunlardı: Ağrı Barosu Başkanı Mehmet Salih Aydın, Bilecik Barosu Başkanı Halime Aynur, Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, eski Isparta Barosu Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Sinop Barosu Başkanı Hicran Kandemir, Bitlis Barosu Başkanı Fuat Özgül, Giresun Barosu Delegesi Gültekin Uzunalioğlu, Tokat Barosu Başkanı Melih Yardımcı, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar ve Elazığ Barosu Başkanı Mustafa Yentür.

Sağkan’ın listesindeki isimler ise şöyleydi: Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, eski Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız, Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak, İzmir Barosu Delegesi Ercan Demir, Muş Barosu Delegesi Abdülbaki Çelebi, Muş Barosu Delegesi Ali Bayram ve Ankara Barosu Delegesi İsmail Cumhur Bozkurt.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.