Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seval Türkeş, Medyascope’a konuştu: “Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş Vakfı’na hangi katkıda bulundu ki kuracağı vakfa katkıda bulunsun?”

Alparslan Türkeş Vakfı tarafından Ankara’da 28 Kasım’da düzenlenen anma toplantısına, MHP Ankara il Başkanı Turgay Baştuğ’un hedef göstermesinin ardından baskın düzenlenmesinin yankıları sürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün (6 Aralık) Meclis’te, Türkeş adına bir vakıf kuracaklarını ve vakfın başkanının da kendisi olacağını açıklamıştı. Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, Medyascope’a konuştu. Seval Türkeş, “Bahçeli, Alparslan Türkeş Vakfı’na bugüne kadar hangi katkıda bulundu ki kurduğu vakfa katkıda bulunsun” dedi.

Ülkücü camiadaki Alparslan Türkeş kavgası, Ankara’da 28 Kasım’da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen anma toplantısına düzenlenen baskınla başladı.

MHP Ankara il Başkanı Turgay Baştuğ‘un hedef göstermesinin ardından yaşanan baskından iki gün sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin ardından bir ülkücü nefes var” diyerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ı tehdit etti.

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ise 5 Aralık’ta kalabalık bir grupla Alparslan Türkeş Vakfı’na giderek tehditler yağdırdı.

MHP, Alparslan Türkeş Vakfı’na karşı vakıf kuruyor

MHP, aynı gün “Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı” adıyla yeni bir vakıf kuracağını duyurdu.

MHP Genel Merkezi’nin yazılı açıklamasında, “Kurucu liderimiz başbuğ Alparslan Türkeş tarafından MHP ve Ülkücü Hareket’e bırakılan manevi ve siyasi mirasın, vakıf görünümlü bir çatı altında örgütlenen maksatlı çevrelerce istismar gayretlerinin artması üzerine partimizce harekete geçilmiştir. Başbuğumuzun manevi mirasını korumak, adını, davasını ve bizlere emanet ettiği Türklük ülküsünü gerçek varisleri ve sahipleri olarak kıyamete kadar yaşatmak maksadıyla kendisinin adını taşıyan bir vakfın kurulması kararlaştırılmıştır. Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı adını taşıyacak vakfın kuruluş çalışmaları başlatılmış olup en kısa zamanda tamamlanacaktır. Vakfın kısa adı TATSAV olacaktır” denildi.

Meclis kulisinde dün (6 Aralık) gazetecilere açıklamada bulunan MHP lideri Bahçeli, “Vakıf kurulacak ve başkanı da ben olacağım” dedi.

Seval Türkeş: “Sayın Bahçeli, Alparslan Türkeş Vakfı’na hangi katkıda bulunmuştur ki kurduğu vakfa hangi katkıda bulunsun?

Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, Medyascope’a yaşananları değerlendirdi.

Seval Türkeş, “Sayın Devlet Bahçeli’nin kuracağı vakıf hayırlı olsun. Alparslan Türkeş’in manevi ve tüzel kişiliğini yaşatmak amacıyla ailesi tarafından kurulmuş olan 25 yıllık Alparslan Türkeş Vakfı’na Sayın Bahçeli hangi katkıda bulunmuştur ki kurduğu vakfa hangi katkıda bulunsun? Bunu ülkücülerin takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

“Türkeş’in misyonuna, maneviyatına yakışmayan, kabul edilemez bir davranış”

Seval Türkeş, Alparslan Türkeş için düzenlenen anma toplantısına yönelik baskının ardından vakıfta çalışanların tehdit edilmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Son derece üzücü, olmaması gereken bir durum ancak birtakım mihraklar tarafından Türkeş’in misyonuna, maneviyatına yakışmayan, kabul edilemez bir davranış. İnşallah yapanlar kısa zamanda hatalarını fark eder ve vazgeçerler. Bu tür hareketleri yapanların, yetkili mercilerce yasal işleme tabi tutulmasını bekliyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.