Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP’li Ali Uzunırmak: “Türkiye çok yanlış bir noktaya gidiyor, devşirilmiş paramiliter güçler endişesi var”

Ankara’da geçen hafta sonu Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen Alparslan Türkeş anmasının Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’un başını çektiği 40-50 kişilik bir grup tarafından basılması Ülkücü camiada tartışmalara ve tepkilere yol açtı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin bugünkü (30 Kasım) grup toplantısından sonra Meclis kulisinde gazetecilere, “Mansur bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır” demesi tartışmanın boyutunu değiştirdi. Tüm bu gelişmeleri MHP üyesi, geçmişte Ülkü Ocakları yöneticiliği ve dört dönem MHP Aydın Milletvekilliği yapmış Ali Uzunırmak ile Medyascope canlı yayınında konuştuk.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan sözlerini değerlendiren Ali Uzunırmak, “Mansur Yavaş, seçilmiş bir belediye başkanıdır. Bu vakfı destekliyor da olabilir, bilemem. O da burayı bir siyasi amaçla kullanamaz, kullanmamalıdır” dedi.

Uzunırmak, toplantıya yönelik saldırının amacının ne olabileceği konusunda ise şunları söyledi:

“Devlet aygıtının farklı yönde kullanılmasının sebep-sonucu olabilir. Devlet Bahçeli’nin, Mansur Yavaş’a ‘Arkasında bir ülkücü nefes vardır’ derken, siyasi ve hukuki bir denetim sürecinden söz ettiğini anlıyorum ben.

 Uzunırmak’ın Medyascope canlı yayınında söylediklerinin ana başlıkları şöyle:

“Devleti yönetemeyen bir iktidar var”

Devleti yönetemeyen bir iktidar var. Devleti yönetemediği için iktidarı sürdürmenin yolunu kargaşadan, kaostan, çatışmadan çıkarmak istiyor… Ülkücülerin, şiddet yanlısı görünmek gibi bir sıkıntısı var… Yönetim ayakta kalabilmek için kaostan ve şiddetten medet umuyor. Ülkücüler bunun tarafı ve aleti olmamalı. Ülkücüler, aydın ve çağdaş bir millet yaratma yolunda medeni olmalıdır, yanlış anlaşılmamalıdır.”

“Ülkücüler cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçilmesini savunuyor”

“Doğru yönetilen bir MHP, Türkiye’nin geleceğinin garantisidir, öyle olmalıdır… Ülkücüler, cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçilmesini savunuyor, tüzüğümüzde de hâlâ parlamenter sistem yazar ve bu 2012 kongresinde de değiştirilmedi… Bu sisteme kayıtsız, şartsız bir destek içine girdiğinde bunu kabul etmeyen ülkücüler olmuştur ve bir kopma yaşanmıştır. “

“Ülkede hukuka ihtiyaç var”

“Türkiye çok yanlış bir noktaya sürükleniyor… Devşirilmiş paramiliter güçler endişesi vardır. Radikal güçler kışkırtılarak, sokağa dökülüp, devlet güçleriyle birleşerek farklı bir rejime gidilebilir, artık bu bile konuşuluyor. Seçim sandıklarının güvenliği ne olur, onlar konuşuluyor. Dikkatli olmamız gerekiyor… Ülkede hukuka ihtiyaç var, kurallarla yönetilen bir Türkiye özlemi herkeste var… Mensup olduğumuz mahallede bir yanlış varsa bunu söyleyebilmeliyiz, karşı mahallede doğru söyleyen varsa bunu da söyleyebilmeliyiz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.