Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rawest Araştırma Merkezi kurucularından Reha Ruhavioğlu ile söyleşi – “Roller değişti: AKP korku, CHP ise çözüm ve umut siyaseti yürütüyor”

Rawest Araştırma Merkezi kurucularından Reha Ruhavioğlu, Güneydoğu Anadolu’da AKP’den bir kopuş yaşandığını ancak bu kopuşun hâlâ damla boyutunu geçmediğini söyledi. Medyascope’a konuşan Ruhavioğlu, “AKP seçmeni, DEVA ve Gelecek partilerinin güçlü olduğuna veya olacağına dair bir inanca sahip değil. DEVA ve Gelecek’in Millet İttifakı’na geçip geçmeme konusunda bir an önce kararlarını deklare etmesi gerekir. Bölgede CHP’nin yükselen cazibesi DEVA’ya doğru giden yolu bana göre kapatıyor. DEVA ve Gelecek’in yer alacağı bir Millet İttifakı’nın göstereceği ve HDP seçmeninin de benimseyeceği bir aday ile Türkiye’de dönüşümü gerçekleştirebileceğine inanıyorum. Bana göre AKP, hikâyesinin sonuna yaklaşıyor. Türkiye’de seçmen davranışını ilk olarak kimlik siyasetine göre belirlemeyi tercih ettiği için ekonominin etkili olacağını ama çok etkili olacağını sanmıyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.