Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da KHK ile ihraç edilen bir çocuk annesi Fatma Demirel yaşamına son verdi

Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde röntgen teknisyeni olarak görev yaparken, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra KHK ile ihraç edilen bir çocuk annesi Fatma Demirel (48), önceki gece (9 Aralık) evinde yaşamına son verdi. SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, mahkeme ve savcılık kararlarına rağmen OHAL Komisyonu’nun KHK’lilere düşman hukuku uygulayarak göreve iade etmediğini söyledi.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen memur ve işçilerin bir kısmı haklarındaki soruşturma ve davalardan beraat ya da kovuşturmaya yer olmadığı dair kararlara rağmen OHAL Komisyonu tarafından işe iade edilmiyor.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde röntgen teknisyeni olarak çalışırken, KHK ile ihraç edilen bir çocuk annesi Fatma Demirel, önceki gün (9 Aralık) evinde yaşamına son verdi.

SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Güldiken: “KHK’lılara düşman hukuku uygulanıyor”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, birçok KHK’lının “kovuşturmaya yer yoktur” veya beraat kararı almasına rağmen OHAL Komisyonu tarafından, “iltisaklı olabileceği” gerekçesiyle işe iade edilmediğini ve “KHK zulmünün sürdüğünü” söyledi. “Düiman hukuku uygulanan KHK’lılardan intikam alınıyor” diyen Güldiken, Diyarbakır’da KHK ile ihraç edilen iki kişinin ise kanserden öldükten sonra işe iade edildiğini hatırlattı.

HDP’li Gergerlioğlu: “Bu kaçıncı?”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Twitter hesabından Fatma Demirel için paylaşımda bulundu. “Bu kaçıncı KHK’lı intiharı” diye soran Gergerlioğlu, “Soykırım devam ediyor, kamuoyu ve yetkililer susuyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.