Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sokak röportajları ile tanınan üç YouTuber’a ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı

Sokak röportajları yayınlanan YouTube kanallarından İlave TV’nin sahibi Arif Kocabıyık ve Turan Kural, Kendine Muhabir’in sahibi Hasan Köksoy dün (12 Aralık) gözaltına alınmıştı. Üç YouTuber hakkında ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı kararı verildi.

Sokak röportajları ile tanınan Kendine Muhabir’den Hasan Köksoy, İlave TV’den Turan Kural ve Arif Kocabıyık, dün evlerinden gözaltına alınmıştı. Üç isim, haklarında ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı kararı verilerek serbest bırakıldı.

“Karara itiraz edeceğiz”

Medyascope’a konuşan avukat Furkan Dağ, “Kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde elde edilmesi” suçlamasıyla ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı verildiğini belirtti. “İşin gerçeği, sokak röportajlarının önünün kesilmesinin istenmesi” diyen Dağ, karara itiraz edeceklerini söyledi.  

“Bütün iletişim araçlarımız alındı”

Kendine Muhabir isimli hesaptan gözaltılar hakkında, “Gün aydınlanmadan, sabahın köründe evimize polis baskın yapıyor. Eşim Hasan Köksoy ve bütün iletişim araçlarımız alındı. Suçumuz nedir? Babasının bu şekilde götürülmesini gören oğlumu ağlarken susturamamamın hesabını bize kim verecek?“ paylaşımında bulunulmuştu.

Sade Vatandaş olarak tanınan Mehmet Koyuncu da sosyal medya hesabında, “Polisler şafak baskınıyla bu saatte evime geldiler. Bu saatte? İstanbul’da olduğum için gözaltına alınmadım. Gazetecinin evine. Ülkenin durumu apaçık ortada” diye yazmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.