Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Temsilciler Meclisi, İslamofobi ile mücadele yasa tasarısını onayladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi, dünya çapında İslamofobi ile mücadele için bir birim kurulması ve özel bir temsilci atanmasını öngören yasa tasarısını onayladı. ABD Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili üyesi ve Temsilciler Meclisi’nin ilk başörtülü Müslüman vekili İlhan Omar’ın sunduğu “Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Yasası”, 212’ye karşı 219 oyla kabul edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi’nin ilk başörtülü Müslüman kadın vekili İlhan Omar’ın sunduğu “Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Yasası”, dünkü (15 Aralık) oylamada 212’ye karşı 219 oyla kabul edildi. Tasarı ile ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde İslamofobi ile mücadele etmek için özel bir birim kurulması ve bu birimin başına özel bir elçi atanması öngörülüyor.

İlhan Omar oylama öncesi yaptığı açıklamada, “Müslümanlar’a yönelik şiddetin ve ayrımcılığın şaşırtıcı bir şekilde yükseldiği dönemdeyiz. İslamofobi küreseldir ve bunu ele almak için küresel çabaya öncülük etmeliyiz” dedi. 

Cumhuriyetçiler ise tasarıyı, “aceleye getirilmiş” ve “partizanca” diye nitelendirdi ve kınadı.

Temsilciler Meclisi’ndeki oylama, ABD Kongresi’nin Cumhuriyetçi üyesi Lauren Boebert‘in Omar hakkında İslam karşıtı söylemlerde bulunmasının ardından geldi. Boebert, asansörde karşılaştığı Omar hakkında canlı bomba benzetmesinde bulunmuş ve “Neyse ki sırt çantası yanında değil” demişti.

Lauren Boebert

Tasarın kısa süre içinde ABD Senatosu’nda gönderilmesi ve Senato Genel Kurulu’nda da kabul edilmesi halinde, yasalaşması için Başkan Joe Biden’ın onayına sunulacak. Biden’ın da tasarıyı desteklediği son gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.