Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kaleleri – Yeniden Kasımpaşa: “Bizim dolarla işimiz yok, onu doları olan düşünsün. Biz TL ile alışveriş yapıyoruz”

Haber: Ali Deniz Çakır, Ali Macit

Medyascope’un “Cumhur İttifakı’nın kaleleri” haber serisinde bugün (17 Aralık), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyüdüğü semt İstanbul-Kasımpaşa’daydık. Kasımpaşalı vatandaşlara, ekonomiyi yeni açıklanan asgari ücreti ve semtin pazarında esnafa ekonomiyi sorduk. Röportaja başladığımız sırada 16 lira olan dolar, röportaj bitirirken 17 lirayı gördü.  

“İnsanların beklentisi doların artacağı yönde olduğundan Allah insanları kırmıyor” 

Kasımpaşa’da kurulan pazardaki bir esnaf, doların artışını “ilahi kader”e bağladı. Esnaf, “İnsanların beklentisi doların artacağı yönde olduğundan Allah insanları kırmıyor” dedi, ekonomi yönetiminden ve asgari ücretten mutlu olduğunu belirtti. 

“Bizim dolar ile işimiz yok” 

Meyve fiyatlarının artmadığını söyleyen bir meyve satıcısı, “Bizim dolar ile işimiz yok. Doları olan düşünecek onu. Biz Türk parası ile alıyoruz meyvemizi, Türk parası ile satıyoruz” diye konuştu.

“Biz bunları halk olarak hak etmedik, yazıklar olsun başta cumhurbaşkanımıza” 

Kasımpaşa Halk Ekmek büfesinin önünde uzun bir ekmek kuyruğu vardı. Ekmek sırası önünde konuştuğumuz bir vatandaş, ekonominin kötü olduğunu belirttikten sonra, asgari ücretin en az 6 bin lira olması gerektiğini söyledi. Başka bir vatandaş, halkın bu duruma düşmesini hak etmediğini söylerken, “Biz bunları halk olarak hak etmedik, yazıklar olsun başta cumhurbaşkanımıza” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.