Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB, Hıristiyan dini temsilcileri ile Noel’i kutladı – İmamoğlu: “Hiçbir vatandaşımız azınlık olarak tarif edilemez, din istismarı dünya barışının önündeki en büyük engel”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarihinde ilk kez Hıristiyan dini temsilcileri için Noel yemeği düzenlendi. Haliç Kongre Merkezi’ndeki etkinliğe İstanbul’un Rum, Ermeni, Süryani, Keldani, Latin, Bulgar, Gürcü cemaatlerinin Ortodoks, Katolik ve Protestan ruhani temsilcileri, yabancı okulların yöneticileri, 39 ilçe belediye başkanı ve İstanbul’daki konsoloslar davet edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu etkinliğe, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katıldı.

Etkinlikte, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul ve Ankara Süryani Kadim Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Yusuf Çetin, Türkiye Ermeni Patriği Sahak Maşalyan, İstanbul Rum Patriği Bartholomeos ve İmamoğlu açıklamalarda bulundu. Yusuf Çetin konuşmasında, dünya barışının önemini vurguladı. Sahak Maşalyan, “Biz bu manzaraları çok özlüyoruz. Dünya yeni bir döneme giriyor. Pandemi ve ekonomik krizden dolayı zor günler geçiriyoruz. Karabulutlar hiç havada kalmaz, tekrar açacak gökyüzü, tekrar belirecek gökkuşağı” dedi. İstanbul Rum Patriği Bartholomeos da “Müslüman kardeşlerimiz Kurban Bayramı’nda nasıl mutluluk yaşıyorsa, biz de aynı mutluluğu Noel’de yaşıyoruz” diye konuştu.

İmamoğlu: “Din istismarı dünya barışının önündeki en büyük engel”

Din istismarının dünya barışının önündeki en büyük engel olduğunu belirten İmamoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İstanbul pek çok farklı din, millet ve kültürden insanın tarih boyunca komşuluk ettiği eşsiz dünya güzeli bir kent. Kuşkusuz özel günlerimizde ve bayramlarımızda sevinci, mutluluğu, birlikte olmanın tadını paylaşmak bizleri çok daha fazla yakınlaştırıyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu günlerde dayanışma kültürümüz en kıymetli hazinelerimizden biri olarak ortaya çıkıyor. Ayrıştırıcı bir atmosfere dönüştüğü zaman zaman kentimizde de olmuştur. Bu durumun sebepleri arasında, dinin insana dair özünü geri plana itip dini, siyasal ve sosyal hatta kişisel iktidar için görmek bulunduğunu belirtmek isterim. Din istismarı dünya barışının, toplumsal güvenliğin ve bireylerin iç huzurunun önünde en büyük engeldir. Hiç bir vatandaşımız asla azınlık olarak tarif edilemez.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.