Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs testi pozitif çıkan Rafael Nadal’ın, 2022 Avustralya Açık’a katılıp katılmayacağı belirsizliğini koruyor

Rafael Nadal, geçen pazartesi günü (20 Aralık) Abu Dabi’den İspanya’ya döndükten sonra koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Bu durum, Nadal’ın 17 Ocak’ta başlayacak 2022 Avustralya Açık’a katılıp katılmayacağını belirsiz hale getirdi. Aşılı olduğu bilinen 35 yaşındaki tenis efsanesi, Fransa Açık’tan beri sakatlıklar nedeniyle rekabetçi tenisten uzak kaldı.

Ritme kavuşmak için Abu Dabi’deki Mubadala Dünya Tenis Şampiyonası’na katılan Nadal, Andy Murray ve Denis Shapovalov ile yaptığı maçlarda mağlup oldu.

Sakatlığı nedeniyle Wimbledon, Tokyo Olimpiyat Oyunları ve ABD Açık’ı kaçıran Nadal, önümüzdeki Avustalya Açık için, “Şu anda katılacağımın garantisini veremem çünkü eve gidip vücudumun nasıl reaksiyon gösterdiğini gözlemlemem gerekiyor. Karar vermek için vaktim var, kariyerimin bu noktasında, gün gün bakıp sağduyulu şekilde karar vermeye çalışıyorum” diye konuştu.

Doğal olarak Nadal’ın ana hedefi, daha önce 13 kez zafer yaşadığı Fransa Açık’a ve toprak sezonuna hazır olmak.

Avustralya Açık’ı kaçıracaklar arasında Roger Federer ve Serena Williams da yer alıyor. Novak Djokovic ise turnuvanın katılımcı listesinde yer alıyor ancak aşı olup olmadığıyla ilgili hâlâ resmi bir açıklama yapmadı.

2022 Avustralya Açık’ın açıkladığı katılımcı listesi haberimiz için:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.