Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Tevfik Göksu’nun iddialarına yanıt verdi: “AKP, 31 Mart ve 23 Haziran’dan ders çıkarmamış, yalanla bir yere varabileceklerini sanıyorlar”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, dün akşam (2 Ocak) katıldığı bir canlı yayın programında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında birçok iddia ortaya attı. İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Göksu’nun iddiaları hakkında Medyascope’a konuştu.

Penguen medyası

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, dün akşam (2 Ocak) bir canlı yayında İBB ile İBB Sözcüsü Murat Ongun hakkında birçok iddia ortaya attı ve televizyon kanalı, Murat Ongun’a söz hakkı tanımadı. İBB CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı yayına bağlanarak iddialara yanıt verdi. Subaşı’na kısa süre söz hakkı tanınan programda ortaya atılan iddialara ilişkin Medyascope‘a konuşan İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “’Penguen medyası’, penguenleri göstermeye devam ediyor” dedi. 

Halk Ekmek “yalanı”

İstanbul Halk Ekmek A.Ş. 1977 yılında, eski İBB Başkanı Ahmet İsvan tarafından kuruldu. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Tevfik Göksu ise programda, Halk Ekmek’in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu dönemde kurulduğunu iddia etti. Balyalı, “Halk Ekmek’in tarihini bile çarpıtarak, yalan söyleyenler diğer konularda ne kadar doğru söyleyebilir?” dedi.

Bakanlık temsilcilerinin çoğunluğunu oluşturduğu Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu’nda, İstanbul’da toplu taşımaya yüzde 36’lık zam yapılması oybirliği ile kabul edildi. Balyalı da Marmaray tartışması hakkında UKOME’nin yapı değişikliğini hatırlatarak, “UKOME’nin sekreterliğini her ne kadar İBB yapsa da UKOME kararlarına mevcut hükümet yetkilileri karar veriyor” diye konuştu 

Tevfik Göksu programda, AKP’li Meclis üyelerinin İBB’ye herhangi bir engel çıkarmadığını, sadece 90 tane karara “ret” verdiklerini söyledi. Balyalı ise reddedilen kararların 90’dan fazla olduğunu, içeriklerinin de önemli olduğunu belirterek, “Neyi reddetmişler ona bakmak lazım. Reddettiklerinde Halk Ekmek büfeleri, sosyal konut projeleri var. Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu kararına neden ret verdiler?” diye sordu.

İBB’nin zararı

“İBB zarar ediyor” iddiaları hakkında da konuşan Balyalı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiği zaman var olan borcu ve 2019 yılındaki euro kurunu hatırlattı. Balyalı, “Göreve geldiğimizde İBB’nin borcu 1 milyar 951 milyon euro idi, kur 6,30’du. Şu an kur 15 lira” dedi.

Balyalı, eski İBB yönetiminin 2010 yılında borçlandığını ve borcun hâlâ ödenmediğini, 2010 yılında euronun 2 liraya yakın olduğunu belirtti ve “Ne yazık ki biz, kilometrelerce metro hattını kura, faize kaptırdık” diye ekledi.

İBB’de işe alınan 557 kişinin terör örgütleriyle iltisaklı olduğu yönündeki iddialara da değinen Balyalı, 31 Mart yerel seçimlerini ve 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimini hatırlatarak, “AKP, 31 Mart ve 23 Haziran’dan ders çıkarmamış. Yalan ve manipülasyonla bir yere varabileceklerini sanıyorlar” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.