Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Novak Djokovic’in Avustralya’ya girişine izin verilmedi

Avustralya hükümeti, aşı olmayı reddeden dünya bir numarası Sırp tenisçisi Novak Djokovic’i sınır dışı etme kararı aldı.

Dünya bir numarası Novak Djokovic’in 2022 Avustralya Açık’a katılıp katılmayacağı, aşı olmayı reddetmesi nedeniyle uzun süredir belirsizliğini koruyordu. Avustralya Açık’ta mücadele etmek için Melbourne’e giden Djokovic, yaklaşık sekiz saat boyunca havalimanında bekletildi. Sırp tenisçinin tıbbi muafiyetlere izin vermeyen bir vize ile ülkeye girmeye çalıştığını gerekçe gösteren yetkililer, Djokovic’in Avustralya’ya girişine izin vermedi. Djokovic için sınır dışı işlemleri başlatıldı. Tenisçinin avukatları karara itiraz etti ancak itirazları yeterli görmeyen yetkililerin Djokovic’i bugün (6 Ocak) sınır dışı etmesi bekleniyor. 

Djokovic’in Avustralya Açık’a katılıp katılmayacağı uzun süre belirsizliğini korudu

Novak Djokovic ile turnuva direktörü Craig Tiley tarafından yapılan açıklamaların ardından, Sırp tenisçinin yeni yılın ilk Grand Slam’inde mücadele edeceği açıklanmıştı. Tiley, Djokovic’in durumunun iki bağımsız kaynak tarafından denetlendiğini belirtmişti. Ancak Djokovic’e tanınan istisnanın büyük tepkilere neden olmasının ardından Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Sırp tenisçinin ülkeye girebilmesi için koronavirüs aşısından muaf olduğuna dair tıbbi bir kanıt sunması gerektiğini söylemişti. Morrison, ”Djokovic’in tıbbi kanıtları sunmasını bekliyoruz. Eğer yetersiz bir belge sunarsa diğer kişilerden farklı bir muamele görmeyecek ve bir sonraki uçakla evine gönderilecek. Djokovic için hiçbir özel kural olmamalı” demişti.  

Vize iptalinin ardından tweet atan Başbakan Scott Morrison, “kural kuraldır” vurgusu yaptı:

Öte yandan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Novak Djokovic’e yapılan muameleyi kınadığını ve tüm Sırbistan’ın Djokovic’in yanında olduğu belirtti.

Konu hakkında sorulan bir soruya karşılık Rafael Nadal, yaşanan durumdan memnun olmadığı ve Djokovic adına üzgün olduğunu ama Avustralya’nın şartlarının daha önceden belli olduğunu söyledi. Nadal, kısa süre önce Abu Dabi’de katıldığı turnuvanın ardından koronavirüse yakalanmıştı.

Novak Djokovic’in Avustralya Açık’a katılımı ile ilgili haberimiz:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.