Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğa Üründül yazdı: Djokovic 0 – 15 Avustralya

Fransız sanatçı Alexandre-Pierre Georges “Sacha” Guitry’nin çok sevdiğim bir lafı var: “Cehalet her zaman kendisine hayran olmaya hazırdır.”

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle birlikte insanlık tekrar binlerce yıl önceki alışkanlığı olan bilimi tartışmaya ve kutuplaşmaya başladı. Aşı olmalı mı? Bize çip mi takıyorlar? Kaç aile dünyayı yönetiyor? Pardon bu başka konuydu… Hatta Türk ünlümsülerden biri “Bill Gates tutuklanmalı” diye bir istekte bulundu… Neyse biz bu girdaptan çıkalım ve sporda şu an için en büyük tartışmalardan biri olan sporcular ve aşı konusuna geçelim.

Teniste erkekler dünya sıralamasının “1” numarası Sırp raket Novak Djokovic, Avustralya Açık için turnuvanın düzenleneceği ülkeye gitti. Aşı olup olmadığı ile ilgili bilgi vermekten kaçınan sporcunun, turnuva direktörünün “sağlık muafiyeti” onayı olmasına rağmen ülkeye girişine izin verilmedi.

Yıllar sonra bile anlatılacak bir hikaye. Dünyanın en büyük tenis oyuncusu, turnuvaya alınmadı. Peki bu sadece tenise özel bir durum? Hayır… Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA’de süper yıldız kontratlı (30 milyon dolar üzeri) Kyrie Irving aşı olmayı reddetti. Dünya’nın düz olduğunu da savunan ABD’li oyuncu, sezonun yarısına yakınını kaçırmış durumda. Şu ana kadar Indiana şehrindeki Pacers müsabakasında forma giyebildi. Fakat gelecekte ne olacağı büyük muamma.

Bayern Münih’in yıldız oyuncusu Joshua Kimmich de aşı olmayı reddedenlerden. Geçenlerde koronavirüse yakalanan futbolcudan sonra Alman kulübünün onursal başkanı Uli Hoeness, “Aşı olmayanları dışlamalıyız” diyerek aslında kendi oyuncusuna bir mesaj gönderdi.

Sporcuların aşı olmamaları özellikle onları kendisine rol model alan gençleri de etkiliyor. Avustralya’nın Djokovic’e karşı böyle bir planı var mıydı? Bilinmez fakat şu bir gerçek; Uli Hoeness’in söylediğini bir ülkenin kanunları çerçevesinde yapması bu yılın tenis deyimiyle en büyük sayılarından biri. Kısacası Djokovic’e hatta tüm aşı olmayanlara karşı dünyanın cevabı; oyun, set ve maç Avustralya…

Sacha Guitry ile girdiğimiz yazıyı kamyon arkası bir söz ile bitirelim. “Ne çok okuyan bilir, ne çok gezen… En çok cahil bilir. O her şeyi bilir!”

Doğa Üründül’ün önceki yazıları:

Doğa Üründül yazdı: Benim meskenim “UEFA Avrupa Ligi”… Şimdilik

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.