Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Novak Djokovic: “PCR testim pozitif çıktıktan sonra gazetecilere duyduğum saygı yüzünden L’Equipe çekimlerine katıldım”

Teniste erkekler dünya 1 numarası Novak Djokovic’in Avustralya’ya gelmeden önce yaptığı seyahatler ve koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonraki izolasyon süreciyle ilgili yaptığı açıklamalar, tartışmaları köpürttü.

4 Ocak tarihinden beri dünyanın gündem maddelerinden biri haline gelen Sırp tenisçi ve Avustralya Açık konusunda, her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Djokovic, pazartesi günü (10 Ocak) Avustralya vizesinin iptaline ilişkin itiraz davasını kazandı ancak tartışmalar son bulmadı.

Dava sürecine dair yaptığımız haber:

Novak Djokovic’in vizesi, 2022 Avustralya Açık’a katılabilmek adına aldığı tıbbi muafiyet için sunduğu gerekçelerinin yetersiz bulunması sebebiyle iptal edilmişti. Ardından dünya bir numarası, Melbourne’de “Park Hotel” isimli mülteci gözaltı tesisinde konaklıyordu.

Djokovic’in ailesinin dünkü (11 Ocak) basın toplantısında Sırp raketin koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra etkinliklere katılmasıyla ilgili soru gelmesi üzerine toplantı sonlandırılmıştı.

Basın toplantısından görüntüler:

Djokovic, bugün (12 Ocak) Instagram hesabından yaptığı paylaşımla Avustralya’ya gelmeden önceki seyahat durumu ve 16 Aralık tarihinde olduğunu belirttiği koronavirüs testinin ardından izolasyon sürecine dair tartışmalara açıklık getirmek istedi.

Novak Djokovic açıklamasında, 17 Aralık tarihine kadar test sonucunun pozitif olduğunu bilmediğini ve 14 Aralık tarihinde Belgrad’da basketbol maçına katıldığını söyledi. 16 Aralık günü antijen testi negatif çıktıktan sonra ertesi günkü etkinliğe katıldığını ve herhangi bir semptomu olmadığını belirten Djokovic, PCR test sonucu pozitif geldikten sonra 18 Aralık’ta L’Equipe çekimlerine katılma sebebini ise “gazetecilere saygı” olarak açıkladı.

İzolasyon süreciyle ilgili hata yaptığını kabul eden Djokovic, Avustralya’ya gelmeden önceki iki haftalık sürece dair seyahat bilgilerini menajerinin verdiğini ve oluşan yanlış anlaşılma nedeniyle üzgün olduğunu belirtti.

Novak Djokovic’in açıklamaları:

Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrews ve Göçmenlik Bakanı Alex Hawke’ın, 17 Ocak tarihinde başlayacak Avustralya Açık öncesi hâlâ Djokovic’i sınır dışı edebilecek yetkisi bulunuyor. Hawke bu yetkiyi kullanmama sebebi olarak, Djokovic’in avukatlarının belge sunmaya devam etmesini gösterdi.

Djokovic, vize iptaline karşı yaptığı itiraz kabul edildikten sonra Rod Laver Arena’da kapalı kapılar ardında iki antrenman yaptı.

Novak Djokovic’in turnuva paylaşımı:

Tumaini Carayol’un konuyla ilgili The Guardian’a yazdığı yazıdaki şu bölüm dikkat çekici: “Djokovic önemli ve varlıklı biri. Benzer durumdaki insanlar onun gibi avukat ordusu tutabilecek lükse sahip değil. Ülkelerde sınırları ve göçmenleri denetleyen karar mercilerinin aslında yalnızca haklarını savunamayacak insanlara etki etmesi, incelenmesi gereken bir durum.”

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.