Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’ya hapis ve para cezası

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasının baş şüphelisi Zaynal Abakarov’un polislikten ihraç edilen üvey babası Engin Yücer’e, Doku’ya ait “kişisel bilgileri hukuka aykırı ele geçirip yaydığı” gerekçesiyle iki yıl altı ay hapis cezası verildi. Yücer’in şikayeti üzerine Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku ise “mala zarar vermek” ve “tehdit” suçlarından beş ay hapis ve 2 bin 250 lira para cezasına çarptırıldı. Cezalar ertelendi.

Engin Yücer’e verilen 2,5 yıl hapis cezası ertelendi

Tunceli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Gülistan Doku’nun annesi Bedriye, babası Halit ve ailenin avukatları katıldı.

Zaynal Abakarov’un üvey babası olan meslekten ihraç edilen polis memuru Engin Yücer ise tutuksuz yargılandığı duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan baba Halit Doku, “Kızım Gülistan, kaybolmasından önce yaklaşık iki gün süreyle Engin Yücer isimli şahsın evinde kalmıştır. Kızıma bu şahısların zarar verdiğini düşünüyorum” dedi. Doku, Yücer’in cezalandırılmasını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme, Yücer’e “kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek” gerekçesiyle 10 ay, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek suçundan” da bir yıl sekiz ay olmak üzere toplam iki yıl altı ay hapis cezası verdi.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, Yücer’in hakaret suçundan ise beraatına hükmetti.

Abla Aygül Doku’ya verilen hapis ve para cezası ertelendi

Birleştirilen dosya kapsamında Engin Yücer’in şikayetiyle yargılanan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, “mala zarar verme”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından beş ay hapis ve üç bin 240 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Doku hakkındaki hükmün de açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Anne Doku: “Hayat bize zindan oldu”

Duruşma çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan anne Bedriye Doku, Gülistan’dan iki yıldır haber alamadıklarını belirterek, “Hayat bize zindan oldu. Oturuyorum kızım nerede, kalkıyorum kızım nerede? Biz öldük resmen, umutlarımızı elimizden aldılar” dedi.

Doku ailesinin avukatı Fatma Kalsen de “Müvekkilimiz Aygül Doku ile verilen kararın vicdani ve hukuki olmadığını düşünüyoruz. Ailenin feryatlarına hepimiz tanık olduk. İki yıldır kızlarının kaybolmasına dair herhangi bir somut gelişme yok. Engin Yücer’e verilen cezayı gerçekten çok düşük bulduk” diye konuştu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.