Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da hemşire Ömür Erez silahlı saldırıda öldürüldü

İstanbul-Kartal’da aile sağlığı merkezinde çalışan hemşire Ömür Erez (33), Rahmi Uygun’un (39) silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Hemşireyi öldürüp kaçan Uygun, Bağcılar’da yakalandı.

Saat 14.00 sıralarında silahıyla Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi’ne giren Rahmi Uygun, Ömür Erez ile tartıştıktan sonra hemşirenin başına ateş etti. Erez ağır yaralanırken 20 suç kaydı bulunduğu belirtilen Rahmi Uygun, kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Hemşireye ilk müdahale sağlık merkezinde yapıldı. Hemşire Ömür Erez daha sonra ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Erez yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Bağcılar’da yakalandı

Şehir dışından geldiği belirtilen saldırganın daha önce de hemşireyi rahatsız ettiği iddia edildi. Hemşireyi öldürüp kaçan şüpheli Rahmi Uygun, Bağcılar’da yakalandı.

Görgü tanığı: 20-25 dakika konuştular

Bir görgü tanığı ise saldırganla Ömür Erez’in dışarıda 20-25 dakika kadar konuştuktan sonra içeri girdiklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Koca’dan açıklama: “Cezasını çekecek”

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Kartal’da, Aile Sağlığı Merkezimizde görevli hemşire silahlı bir saldırgan tarafından hunharca katledildi. Hemşire arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Katil zanlısı yakalanmıştır. İnsan hayatına, genç bir kadına kıymanın cezasını çekecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.