Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cem Özdemir’den Sezen Aksu’ya destek: “Otoriter rejimlerin eski oyunu”

Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak, şarkı sözleri nedeniyle hedef olan sanatçı Sezen Aksu’ya destek verdi.

Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak, şarkı sözleri nedeniyle hedef olan sanatçı Sezen Aksu’ya destek verdi. Aksu ile dayanıştığını belirten Özdemir, Otoriter rejimlerin baskı altına girdiklerinde eski bir oyunudur: Azınlıklara karşı savaşlar başlat ya da insanları hedef tahtasına koy” dedi.

Sanatçı Sezen Aksu’ya bir destek de Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir’den geldi.

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Özdemir, “Otoriter rejimlerin baskı altına girdiklerinde eski bir oyunudur: Azınlıklara karşı savaşlar başlat ya da insanları hedef tahtasına koy. Bu nedenle mükemmel Türk şarkıcıyla tam dayanışma” dedi.

Sezen Aksu, “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısındaki “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri nedeniyle hedef olmuştu.

Erdoğan sert sözlerle hedef almıştı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (21 Ocak) cuma namazı sonrası İstanbul’da Büyük Çamlıca Camisi’nde cemaate seslenirken, isim vermeden Sezen Aksu’yu hedef almıştı.

Erdoğan, “Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir” diye konuşmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.