Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezen Aksu’yu hedef aldı: “Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz, o dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Sezen Aksu’yu isim vermeden sert bir dille hedef aldı. Erdoğan, “Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir” dedi. Sezen Aksu, “Şahane bir şey yaşamak” şarkısındaki “Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya” sözleri nedeniyle hedef olmuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İstanbul’da Büyük Çamlıca Camisi’nde cuma namazını kıldı.

Namaz sonrası cemaate seslenen Erdoğan konuşmasında sanatçı Sezen Aksu’yu hedef aldı.

Erdoğan, “Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir” dedi.

Ne olmuştu?

Sezen Aksu, “Şahane bir şey yaşamak” şarkısındaki “Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya” sözleri nedeniyle hedef olmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi önce sosyal medyadan “Kapındayız” mesajı yayınlamış, ardından Aksu’nun evinin yakınlarında açıklama bulunmuştu.

Milli Beka Hareketi, Sezen Aksu hakkında, “dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama” iddiasıyla suç duyurunda da bulunmuştu.

Suç duyurusunda, Aksu’nun mal varlığına el konulması talep edilmişti.

Sanat ve siyaset dünyasından birçok isim de Sezen Aksu’ya destek açıklamasında bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.