Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezen Aksu hedefte – Medyascope’a konuşan Naim Dilmener: “Gelen tepkilerden utandım’’

Sanatçı Sezen Aksu Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısındaki sözler nedeniyle hedef gösterildi. Sanatçı hakkında suç duyurusunda bulunulurken, Milli Beka Hareketi Aksu’yu evinin önünde protesto etti. Şarkıyla ilgili başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere iktidara yakın isimler tepki gösterirken, pek çok sanatçı ve siyasetçi Aksu’ya destek verdi. Konuyla ilgili Medyascope’a konuşan müzik eleştirmeni Naim Dilmener, “Bütün bunlar bir mazeret. Ortada ciddi bir şey yok. Sezen Aksu muhalif düşüncesiyle şimşekleri üzerine çekmiştir” dedi.

Müzik eleştirmeni Naim Dilmener, Sezen Aksu’nun hedef gösterilmesi ile ilgili Medyascope’a açıklamalarda bulundu. Dilmener, Aksu’nun her daim toplumun yanında olduğunu ve doğru bir siyaset sergilediğini söyledi:

“Bütün bunlar bir mazeret. Ortada ciddi bir şey yok. Sezen Aksu muhalif düşüncesiyle şimşekleri üzerine çekmiştir. Şimdilerde bu sağ iktidar tarafından daha fazla incitilmek isteniyor. Ortada ciddiye alıp, cevap verilecek bir şey yok. Adem ve Havva’nın ilk insan olduğunu varsayarsak ortada dini bir sorun yok. Dinler insanlardan önce mi var oldu? Nereden baksanız saçma ve tutarsız. Sezen Aksu’nun her daim toplumun yanında olduğunu ve doğru bir siyaset sergilediğini ben söyleyebilirim. Sezen Aksu tıpkı Selda Bağcan, Nazan Öncel ve İlkay Akkaya gibi şarkılarına tutunarak yaşadığımız sanatçılardandır. Düştüğümüzde tutunup kalktıklarımızdandır.”

Dilmener, yaşananlardan sonra Sezen Aksu ile henüz konuşmadığını belirtti. “Bir dinleyicisi ve müzik eleştirmeni olarak gelen tepkilerden utandım’’ diyen Dilmener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla Sezen Aksu’ya öyle ya da böyle kötü bir şey yapmak bir yana onu pamuklara sarıp sarmalı, kollamalıyız. Kimileri için sadece kendi görüşleri önemli olduğu için kimseyi ciddiye almıyorlar. Fakat Sezen Aksu’yu seven, sahip çıkanlar da çoktur ve ne yaparlarsa yapsınlar ona hiçbir şey olmaz. Sezen ile daha konuşmadım ama konuşsam, ‘Boş ver Naim, bu şarkılar hep ortada duruyor. 40 yıllık şarkılar’ diyeceğine eminim. Ama elim varmadı aramaya çünkü utanıyorum. Bir dinleyici olarak da bir eleştirmenden olarak da utandım. ‘Üzülme’ demeye çekindim. Neden üzülsün ki?”

Ne olmuştu?

Sezen Aksu’nun 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile birlikte çıkardığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısının sözleri tartışma konusu oldu. Şarkıda geçen “Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete, selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri nedeniyle Aksu hakkında “dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin ve Yeni Şafak gazetesi, şarkı nedeniyle Sezen Aksu’yu hedef göstermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.