Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye ile normalleşme açıklaması

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Ankara ile Erivan arasındaki normalleşme adımlarına vurgu yapan Paşinyan, “Görüşmelere devam etme fırsatını kaçırmak mantıksız” dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, dün (24 Ocak), Facebook üzerinden yayınlanan basın toplantısında ülkesinin Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkilerinde yönelik açıklamalarda bulundu. Paşinyan, Erivan’ın Ankara ile ilişkileri normalleştirmek istediğini vurguladı ve “Türkiye ile önkoşulsuz bir şekilde diplomatik ilişkiler kurmak ve sınırları açmak istiyoruz” dedi.

“Geçmişte başarılı olamadık”

Daha önceki Türkiye-Ermenistan normalleşme adımlarına da atıfta bulunan Paşinyan, iki ülkenin geçmişte başarılı olamadığını fakat bu tecrübeden faydalanılması gerektiğini söyledi.

İki ülke arasındaki diplomatik temasların özel temsilciler düzeyinde başladığını belirten Paşinyan, “Bu süreç böyle devam ederse Ermenistan, Antalya’daki Diplomasi Forumu’nda yer alabilir. Görüşmelere devam etme fırsatını kaçırmak mantıksız olur” diye konuştu.

Azerbaycan ile barış anlaşması imzalanır mı?

Nikol Paşinyan ve İlham Aliyev

Toplantıda Erivan’ın Bakü ile ilişkilerinin seyrini de değerlendiren Paşinyan, Dağlık Karabağ savaşının ardından Azerbaycan ile barış anlaşması imzalayabileceklerini söyledi. Böyle bir durumda Ermenistan’ın görüşmelere hazır olduğunu belirten Paşinyan, ““Ermenistan, Azerbaycan’la barış anlaşmasına karşı değil ama bu anlaşmanın taslağı hazırlanmalı, formüle edilmeli. Bu, görüşmelerin konusu” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.