Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

THY’de istifalar durmuyor: Emine Erdoğan’ın yakını Baran Gülbaran’ın da istifa ettiği iddia ediliyor

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Üyesi Ali Kıdık, Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili iddialarına yenilerini ekledi. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın istifa ettiği iddiasını dün (26 Ocak) gündeme getiren Kıdık, yerine getirilecek ismi de açıklarken üç yönetim kurulu üyesinin daha istifa ettiğini ileri sürdü. Kıdık’ın iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yakını, THY Genel Müdür Yardımcısı Baran Gülbaran da istifa eden isimler arasında.

İYİ Partili Ali Kıdık, THY’ye yönelik iddialarını sürdürüyor.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın istifa ettiği iddiasını gündeme taşıyan Kıdık, sosyal medyadan yeni açıklamalarda bulunarak, Aycı’nın yerine Ahmet Bolat’ın getirildiğini, Aycı ile birlikte Muzaffer Akpınar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pilotu Mithat Görkem Aksoy’un da istifa ettiğini ileri sürdü.

Kıdık, istifa eden Muzaffer Akpınar’ın yerine İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pilotu Görkem Aksoy’un yerine de THY’den istifa ederek Katar’a giden Kaptan Pilot Fatih Kaçmaz’ın getirildiğini iddia etti

Daha sonra bir açıklamada daha bulunan Kıdık, Katar’dan getirilmek istenen Fatih Kaçmaz’ın yönetim kurulu üyeliğini reddettiğini belirtti.

Emine Erdoğan’ın yakını Baran Gülbaran da istifa etti” iddiası

İddialarını sürdüren Kıdık, “THY Genel Müdür Yardımcısı Baran Gülbaran yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’a istifasını sundu. Gülbaran, Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunuyordu. Kazakistan tahliye operasyonunda uçağı kullanan kaptandı. Gülbaran, Emine Erdoğan’ın yakınıydı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.