Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı istifa etti iddiası – İYİ Partili İBB Meclis üyesi Ali Kıdık Medyascope’a konuştu: “İstifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İYİ Partili Meclis Üyesi Ali Kıdık, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın istifa ettiğini öne sürdü. Medyascope’a konuşan Kıdık, Aycı’nın istifasını yarın (27 Ocak) vereceğini belirterek, istifanın perde arkasını anlattı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, Twitter hesabından açıklamada bulunarak THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın istifa ettiğini öne sürdü.

Kıdık: “Erdoğan, Aycı’nın istifasını istedi”

Medyascope’a konuşan İYİ Partili Kıdık, Aycı’nın yarın (27 Ocak) THY Yönetim Kurulu toplantısında  istifasını vereceğini söyledi. Kıdık, İstanbul Havalimanı’nda yaşanan kriz ile birlikte kargo binasının çökmesinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın istifasını istediğini iddia etti.  

“Kazakistan’da yaşananların ardından İstanbul Havalimanı’nın kargo binasının çökmesi tuzu biberi oldu”

Kıdık, şunları söyledi:

“İddia değil, doğru bir olay. İlker Aycı’nın uzun süredir gideceği söyleniyordu. Cumhurbaşkanı, son zamanlarda kendisine mesafeliydi, Kazakistan’da yaşanan olaylardan ve müdahaleden dolayı. İstanbul Havalimanı’nın kargo binasının çökmesi tuzu biberi oldu. Zaten Cumhurbaşkanı kendisine mesafeliydi. O da istifasını istemiş, Aycı da istifasını vermiş. Yarın (27 Ocak) yönetim kurulunda istifasını açıklayacak. Yüzde bir milyon istifa edecek çünkü bütün kaynaklardan doğrulattım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.