Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül istifa etti, TÜİK Başkanı Erdal Dinçer görevinden alındı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, görevinden istifa etti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Gül’ün yerine Bekir Bozdağ atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer kararla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer görevden alındı. Dinçer’in yerine Erhan Çetinkaya getirildi. Enflasyon rakamları nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Dinçer’in istifa ettiği iddiası geçen hafta kulislere yansımıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e alınmaması ve kurumun kapısına asma kilit takılması da tartışma yaratmıştı.

Adalet Bakanı Gül istifa etti, yerine Bekir Bozdağ atandı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, görevinden istifa etti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlananan kararla Gül’ün yerine Bekir Bozdağ atandı.

Cumhurbaşkanı kararında “Görevinden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül’den boşalan Adalet Bakanlığı’na Bekir Bozdağ atanmıştır” denildi.

Bekir Bozdağ kimdir?

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde 1965 yılında doğan Bekir Bozdağ, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı’nda tamamladı. 18 Nisan 1999 yerel yönetim seçimlerinde Fazilet Partisi’nden Akdağmadeni belediye başkanlığına aday oldu. AKP’nin kurulmasıyla birlikte Yozgat’ta AKP İl Teşkilatı’nın kurucuları arasında yer aldı ve kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2002 Türkiye genel seçimlerinde AKP Yozgat milletvekili olarak Meclis’e giren Bozdağ, 2013-2015 ve 2015-2017 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım tarafından kurulan hükümetlerde Adalet Bakanlığı görevini üstlendi. 2011-2013 ve 2017-2018 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan hükümetlerde Başbakan Yardımcılığı yaptı.

TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer görevden alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer kararla TÜİK Başkanı Sait Dinçer görevden alındı.

Dinçer’in yerine  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya atandı.

Dinçer, Şubat 2021’de TÜİK Başkanlığı’na atanmıştı.

Resmi Gazete’deki bir diğer kararla TÜİK Başkan Yardımcılığı görevine de Doç. Dr. İbrahim Demir getirildi.

İstifa ettiği kulislere yansımıştı

TÜİK’in açıkladığı işsizlik ve enflasyon rakamları nedeniyle tartışmaların odağında olan Dinçer’in istifa ettiği iddiası geçen hafta kulislerde konuşulmuştu.

Kılıçdaroğlu TÜİK’e alımamış, kurumun kapısına kilit vurulmuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e alınmaması ve kurumun kapısına kilit vurulması da tartışma yaratmıştı.

Dinçer, uzun süredir muhalefetin eleştirilerinin hedefindeydi.

Yeni TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya

Erhan Çetinkaya kimdir?

Malatya’da 1981’de doğan Erhan Çetinkaya, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2004 yılında mezun olan Çetinkaya 2004-2005 yılları arasında Cybersoft Enformasyon Teknolojileri’nde analist ve proje mühendisi olarak çalıştı. 2005’te Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) göreve başlayarak 2012 yılına kadar Denetim ve Risk Yönetimi dairelerinde banka denetimi ve bankacılık mevzuatı konularında çalıştı. ABD’de Duke Üniversitesi The Fuqua School of Business’tan İşletme Yüksek Lisansı diplomasını alan Çetinkaya, 2014’te tekrar BDDK’ye döndü. 2015’te Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görevlendirilen Erhan Çetinkaya, Eylül 2017’den Aralık 2019’a kadar Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’de Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Çetinkaya, 20 Aralık 2019’da ise BDDK Başkan Yardımcısı olarak atandı. 

ATK Başkanlığı’na Hızır Aslıyüksek atandı

Bir başka atama da Adli Tıp Kurumu (ATK) Başkanlığı’na yapıldı.

ATK Başkanlığı görevine Hızır Aslıyüksek atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.