Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de ilk LGBTQ+ müzesi baharda açılacak

İngiltere’nin ilk LGBTQ+ müzesi, Queer Britain (Kuir Britanya) tarafından önümüzdeki bahar aylarında Londra’da açılacak. Asansör ve rampalarla herkes için ulaşılabilir olmasına özen gösterilecek müze, ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Müze, Birleşik Krallık’ın ulusal sanat yardım kuruluşu Art Fund’a ait binada, Kings Cross’taki 2 Granary Square’in zemin katında yer alacak. Dört galeri, bir atölye, bir eğitim alanı, hediyelik eşya dükkanı ve ofislerden oluşacak binada engelli erişimine dikkat edilecek.

GBTQ+ müzesi, Birleşik Krallık ve ötesinde yer alan queer topluluklarına özgü hikayeleri, insanları ve bulundukları mekanlara ait hikâyeleri çatısı altında birleştirecek. Queer Britanya’nın arşivi halen Liverpool Street İstasyonu’nun yakınındaki Bishopsgate Enstitüsü’nde bulunuyor.

Birleşik Krallık’taki diğer müzelerde de LGBTQ+ tarihiyle bağlantılı bir dizi nesne, belge ve arşiv yer alıyor. The Art Newspaper’ın haberine göre, müzenin direktörü ve kurucu ortağı Joseph Galliano, “İngiltere’nin kendi LGBTQ+ odaklı müzesine sahip olmasının zamanı geldi” dedi.

Müze direktörü, Queer Britain’in CEO’su ve Gay Times’ın eski editörü Joseph Galliano. Müzenin danışma grubu, Bilim Müzesi Grubu küratör ekibi lideri Clare Barlow ve Londra’daki Ulusal Portre Galerisi’nin eski direktörü Sandy Nairne. Fotoğrafçı Robert Taylor da mütevelli heyeti arasında yer alıyor.

Müzenin açılış tarihi ise henüz açıklanmadı.

Kaynak: The Art Newspaper
Derleyen: Tuğbanur Toprak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.