Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hepsi-Jet çalışanları: “Hak ettiğimizi alana kadar herkesi boykota çağırıyoruz”

Hepsi-Jet çalışanları, 2022 yılı için paket başı 1 liralık zam teklifine karşı eylemlerini sürdürüyor. Kontak kapatma eyleminin ardından dün (29 Ocak) İstanbul-Şişli’deki Trump Towers binası önünde açıklama yapan eylemci kuryelerin, Hepsiburada yöneticileri ile görüşme talebi reddedildi. Hepsi-Jet kuryeleri, bugün (30 Ocak) yazılı bir açıklama ile vatandaşları Hepsiburada’yı boykot etmeye çağırdı.

Hepsi-Jet kuryeleri, 1 TL’lik zammı protesto etmeye devam ediyor. Kuryeler bugün yazılı bir açıklama yayımladı. Vatandaşları Hepsiburada’ya boykot etmeye çağıran çalışanların açıklaması şöyle:

“Biz yoksak dağıtım yok, biz yoksak Hepsi-Jet yok”

“Dün (29 Ocak) İstanbul’da Hepsiburada Genel Merkezi önünde bir araya geldik. Hepsi-Jet emekçileri olarak bize dayattıkları 1 TL’lik zamma karşı kol kola girdik. İstanbul’daki buluşmamızın tüm şubelere, tüm şehirlere, Türkiye’ye cesaret olmasını istiyoruz. Biz yoksak dağıtım yok. Biz yoksak iş yok. Biz yoksak Hepsi-Jet yok. Bunu bilmeliyiz.

Hepsiburada bir açıklama yayınlayarak yüzde 46 zam yaptıklarını duyurdu. Bu koca bir yalan. Yaptıkları zam yüzde 28’den ibaret. Bunun da karşılığı paket başı 1 TL. Resmi enflasyon oranının bile altında kalan bir zamma evet dememiz isteniyor. Adalet bu mu? Tüm şubelerde ve şehirlerde müdürler, her arkadaşımızı tek tek tehdit ediyor. Bizi hakkımızı aramaktan vazgeçirmeye çalışıyorlar. Hepsiburada yönetimine sesleniyoruz: Bu baskılardan vazgeçin.

LC Waikiki, Defacto, Koton, Mavi Jeans, Boyner, Hepsiburada’nın iş ortakları. Onlara da soruyoruz: Emekçisine 1 TL zam yapan Hepsiburada’ya sessiz mi kalıyorsunuz?

“Hepsiburada’yı boykot etmeye davet ediyoruz”

Biz hakkımız olan zammı istiyoruz. Hak ettiğimizi alana kadar tüm herkesi siparişlerini iptal etmeye ve Hepsiburada’yı boykot etmeye davet ediyoruz. Tüm Hepsi-Jet çalışanlarını birlik olmaya ve bize ulaşmaya çağırıyoruz.

İstediklerimizi bir kez daha hatırlatıyoruz:

1. Garanti 12,5 bin TL + KDV hakkımızı istiyoruz.

2. Hakkını arayan işçilere uygulanan baskı, tehdide son verilsin. Sözleşme fesihi yapılmayacağının garantisi verilsin.”

Ne olmuştu?

Hepsi-Jet, paket başı 3 lira 75 kuruşa ile çalışan kuryelerine 4 lira 75 kuruş, yani 1 lira zam teklif etti. Bu zammı yetersiz bulan Hepsi-Jet kuryeleri kontak kapattı. Şirket, eylemler nedeniyle beş Hepsi-Jet kuryesinin sözleşmesini feshetti. Hepsi-Jet işçileri, eylemlerini dört gündür sürdürüyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.