Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Devlet yönetiminde en az yüzde 35 kadın istihdamı sözü veriyorum”

CHP Kadın Kolları, bugün (3 Şubat) Ankara’da “Kadın İstihdamı Buluşması” düzenledi. Programda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşme çağrısını tekrarlarken “Devlet yönetiminde en az yüzde 35 kadın istihdamı sözü veriyorum” dedi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise kürsüye kadın işçiler ile beraber çıktı. 

Haber: Özgecan Özgenç

Konuşması sırasında daha önceki “helalleşme” çağrısını tekrarlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bir araya gelip helalleşmemiz lazım. Tarlada çalışan, yıllarını veren bir kişinin eğer sosyal güvenliği sağlanmıyorsa, bu kadar emek harcadığı halde hastaneye düştüğünde sahipsiz kalıyorsa, devletin onunla helalleşmesi lazım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kadınların seslerini duyurmakta zorlandıklarını da belirterek, “Kadınların önünde bir duvar var. Bu kadınlar seslerini duyuramıyorlar. Bu kadınlar yaşadıkları dramı nerede anlatacaklar? Bu toplantının ana omurgasını sizler oluşturuyorsunuz” dedi.

“OECD’de yüzde 49, bizde yüzde 28”

OECD ülkelerinde kadın istihdamı oranı yüzde 49 iken bizde yüzde 28. Aradaki fark kalkınma seviyesinin farkı” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini, “Sakın umutsuz olmayın. Bütün kadınlara sözümdür devlet yönetiminde en az yüzde 35 kadın istihdamı sözü veriyorum” diyerek tamamladı.

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise tarım işçisi kadınlar, Sakarya Hendek’teki patlamada hayatını kaybeden işçilerin yakınları ve Kocaeli’ndeki Farplas otomotiv fabrikasında sendikal hakları için iş bırakan kadın işçilerle beraber kürsüye çıktı. 

“Bizi ezerken ödüllendirdiklerini söylüyorlar”

Farplas fabrikasında çalışan işçi Zahide Söğüt, yaşadığı geçim sıkıntısını anlattı. Söğüt, elektrik faturalarında kademeli tarifelendirme sistemindeki alt limitin 210 kilovatsaate yükseltilmesine, “Hem zam yapıp hem de alkışlamamızı bekliyorlar, bizi ezerken ödüllendirdiklerini söylüyorlar” diyerek tepki gösterdi. 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadınların hak mücadelesinde bir araya gelmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Hepimiz tok, hepimiz eşit, hepimiz güvende, hepimiz özgür oluncaya kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.