Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyen Kaan Öztürk’ün derslerine son verildi

Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü Naci İnci, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde beş yıldır ders veren Dr. Kaan Öztürk’ün derslerine son verdi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Öztürk, “Boğaziçi’nden kovulma sırası bana gelmiş dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir akademisyenin daha derslerine son verildi.

Dr. Kaan Öztürk, sosyal medyadan açıklamada bulunarak, “Boğaziçi’nden kovulma sırası bana gelmiş. Kovuldum demekten utanmıyorum, çünkü Naci İnci tarafından beğenilmemek bir şeref madalyasıdır. Düşünsenize, ya ‘Kaan tam benim istediğim gibi biri, hiç dokunmayın ona’ deseydi? Utançtan insan içine çıkamazdım” diye yazdı.

“Ne hocalar gitti, ben gitmişim gitmemişim çok önemli değil”

Öztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Beş yıldır bilgisayar mühendisliği bölümünde verdiğim bir kitle dersi vardı. Bölüm, gelecek dönem için yine benim adımı vermişti fakülteye. Atanmış Nacigiller ise, ‘ders vermesi uygun görülen yarı zamanlılar’ listesine adımı koymamış. Bölüm açıklama istemiş ama cevap verilmemiş.

Yalnız tam Naci İnci’lik hareket listeden sessizce çıkarmak. ‘Bunu istemiyorum’ diye açıkça söyleyemeyecek kadar yüreksiz. Yüz yüze konuşurken de böyleydi: Gözünü döndürüp kaçamak konuşmasından pat diye anlardın yalan söylediğini.

Ne hocalar gitti, ben gitmişim gitmemişim çok önemli değil. Önemli olan, atanmış zorbaların bölümlerin iradesini hiçe sayarak, dayatmalarla okulun niteliğini düşürmesi, Boğaziçi’ni Boğaziçi olmaktan çıkarması.

Üniversite bir yıldır bu kalitesizleşmeye karşı mücadele ediyor. Şimdiye kadar onları hem alkışımla hem de yüklerinin küçücük bir kısmına omuz vererek destekliyordum. Sadece alkışım kaldı, olsun.

Seneca’nın dediği gibi: ‘Eğer talih seni devletin en öndeki safından uzaklaştırmışsa, gene de olduğun yerde durasın ve bağırmanla yardım edesin ve birisi gırtlağına basmışsa, gene de olduğun yerde durasın ve susmakla yardımcı olasın… İyi bir vatandaşın hizmeti asla yararsız değildir, işitilen ve görülen bir kişi yüz ifadesiyle, başının bir işaretiyle, susmadaki inatçılığıyla, hatta adım atışıyla yararlı olur.”

Can Candan’dan destek

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki derslerine son verilen Can Candan da Öztürk’e destek verdi. Öztürk’ün tweetini alıntılayan Candan, “Bizi Boğaziçi’ne bölüm kurulları, fakülte kurulları, seçilmiş dekanlar ve rektörler aldı. ‘Atılmamız’ da aynen o şekilde olabilir. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz. Evet, şeref madalyasıdır. Aramıza hoşgeldin hocam” paylaşımında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.