Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü İnci, görevden aldığı dekanın yerine kendini atadı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, görevden aldığı Fen Edebiyat Fakültesi dekanının yerine kendini vekaleten atadı. Görevden alınan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi dekanının yerine ise Rektör Yardımcısı Gürkan Kumbaroğlu getirildi.

Prof. Dr. Naci İnci

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rektör atamalarının ardından protestoların bir yılı aşkın süredir devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, görevden aldığı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten’in yerine vekaleten kendini atadı.

Görevden alınan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Metin Ercan’ın yerine ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu getirildi. Kumbaroğlu, üniversitenin Endüstri Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Berk Albachten, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan, görevden alınmıştı. Rektör Naci İnci tarafından üç dekana gönderilen yazıda, 18 Ocak’taki Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında alınan karara istinaden görevlerinden alındıkları bildirilmişti fakat yazıya karar eklenmemiş ve dekanlara görevden alınma gerekçeleri bildirilmemişti.

Naci İnci: “Dekan atamaları için YÖK’e alternatif isimler bildirilecek”

Prof. Dr. Naci İnci, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na kendisini atamasına gelen tepkilerin ardından, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu:

“Üniversitemizde dekanlıklara yapılan görevlendirmeler geçici ve vekaleten yapılan görevlendirmelerdir. En kısa zamanda üç fakültemize dekan atamaları yapılması için Rektörlüğümüz YÖK’e alternatif isimleri bildirecektir.”

Rektör atamasına karşı protestoların aralıksız devam ettiği üniversitede, dekanların görevden alınması da öğrencilerin ve akademisyenler tarafından tepkiyle karşılandı. Akademisyenler, son rektör atamalarına kadar yıllardır üniversitede geleneksel olarak yapıldığı gibi, enstitü müdürlerinin ve dekanların seçimle belirlenmesini talep ediyor.

Üniversitenin bir gece yarısı cumhurbaşkanlığı kararıyla kurulan İletişim Fakültesi’nin dekanlığına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Mühendislik Fakültesi’nin dekanlığına ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez vekaleten getirilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.