Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halil Falyalı cinayeti: “Kuzey Kıbrıs uluslararası hukukun dışında kaldığı sürece, mafyanın arka bahçesi olmaya devam edecek” – Cenk Mutluyakalı ile söyleşi

KKTC’de çevrimiçi bahis şirketleri, kumarhane, marina, otel ve restoran işletmeleri sahibi olan, Türkiye’de ise organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yeraltı dünyasıyla ilişkilerine dair iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı’nın suikast sonucu öldürülmesinin adadaki yankılarını Yeni Düzen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı ile konuştuk. Falyalı’nın çapraz ateşle, uzun namlulu silahla, profesyonelce icra edilmiş bir infazla öldürüldüğünü belirten Mutluyakalı, neredeyse hemen her yerinin birinci, ikinci ya da üçüncü dereceden askeri bölge olduğu Kuzey Kıbrıs’ta ada halkının güvenlik algısının ciddi şekilde sarsıldığını vurguladı. Mutluyakalı, KKTC’nin yıllardır uluslararası hukukun, siyasetin ve ticaretin dışında tutulduğuna dikkat çekerek, “dünyadan kopardıkları, karanlığa mahkûm ettikleri, hukuksuzluk üzerine kurulu bu yapının organize suç örgütlerinin arka bahçesi” haline geldiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.