Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu ailelerinin yargılandığı dava düştü

Çorlu’daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine açılan davanın bugünkü (11 Şubat) duruşmasında mahkeme, olayla ilgili önce takipsizlik kararı verilip bu karar kaldırılmadan dava açıldığı için davanın düşmesine karar verdi.

8 Temmuz 2018 tarihinde Tekirdağ Çorlu’da 25 kişinin ölümüne neden olan tren kazasında yakınlarını kaybedenlere, “toplantı ve gösteri yürüyüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma” suçlamasıyla açılan dava düştü.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, 12 Haziran 2019 tarihinde Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde “Adalet Nöbeti” başlatarak basın açıklaması yapmak istemiş ancak açıklamaya polis müdahale etmiş ve ailelerle avukatların AYM önünde toplanmasını engellemişti.

Yaşananlardan sonra Çorlu ailelerine açılan dava Ankara 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Mahkeme, bugün yapılan altıncı duruşmada davanın düşmesine karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.