Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halil Falyalı cinayeti soruşturmasına ilişkin yeni ayrıntılar: KKTC’de tutuklananların adaya beraber geldiği ortaya çıktı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve koruma şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada gün geçtikçe yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) tutuklanan iki kişinin adaya beraber girdikleri tespit edildi. İşte ayrıntılar.

Kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve koruma şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, cinayet ile ilişkisi olduğu belirtilen Yusuf Güneş dün (10 Şubat) KKTC’de gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Güneş’in bir gün süreyle tutuklu kalacağı belirtildi.

Girne Adli Şube’de görevli Polis Çavuşu Tolga Ateş, soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirtti ve Güneş’in bir gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme de bu talebi kabul etti.

KKTC’ye beraber gelmişler

9 Şubat sabah saatlerinde Falyalı cinayetinde kullanılan kiralık araçlardan birinin sahibi olduğu iddia edilen Ömer Tunç gözaltına alınmış ve Girne Kaza Mahkemesi, Tunç’un iki gün tutuklu kalmasına karar vermişti.

Saldırı sırasında kiralık bir araç ile cinayetin işlendiği bölgede bulunduğu tespit edilen Tunç, “taammüden adam öldürme”, “kanunsuz şekilde ateşli silahlı madde kullanma, taşıma, tasarruf” ve “meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Polis Çavuşu Tolga Ateş, Tunç ile Güneş’in 5 Ocak’ta adaya beraber geldiklerini söyledi. Falyalı’nın ailesiyle işbirliği içinde olduklarını belirten Ateş, soruşturmaya yönelik yeni isimlerin tespit edildiğini ve Yusuf Güneş’in de bu isimler ile bağlantısı olabileceğini söyledi.

Cinayette “Söylemez Kardeşler” detayı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, KKTC Polis Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü ortak operasyon sonucunda İstanbul’da üç kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Gözaltına alınanların Söylemez Kardeşler olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ve iki koruması olduğu ortaya çıkmıştı.

Mustafa Söylemez

Gözaltına alınan şüphelilerin KKTC’den tekne ile Türkiye’ye geçtiği belirlendi. Şüphelilerin Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki sorgularının devam ettiği ve ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından KKTC Polisi’ne teslim edileceği belirtildi.

Tabutu hem KKTC hem Türk bayrağına sarıldı

Falyalı dün (10 Şubat) Kumyalı’da toprağa verildi. Falyalı’nın tabutuna hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hem de Türk bayrağı sarılması dikkat çekti. KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, bakanlar, Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekilleri ve belediye başkanları da cenazeye katılan isimler arasındaydı.

KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli de cinayetten ötürü duyduğu üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi:

“İş insanımız Halil Falyalı ülkemizde koronavirüs ile mücadele ettiğimiz günlerde ilaç tedariki konusunda Sağlık Bakanlığı’na büyük destek olmuş, dolayısıyla halkımızın sağlığı için hiç düşünmeden katkıda bulunmuştur. Bugün Kumyalı’da son yolculuğuna uğurladığımız Halil Falyalı’nın zor günlerimizde sağlık alanında verdiği desteği unutmayacağız.”

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı’nın içinde bulunduğu SL 001 plakalı araca 8 Şubat saat 19:00 sıralarında Girne-Çatalköy’deki evinin yakınlarında ateş açılmıştı. Koruma şoförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken, Falyalı ise ağır yaralı olarak önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, daha sonra ise Yakın Doğu Üniversitesi’ne kaldırılmıştı. Falyalı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmişti.

Falyalı kimdir?

İsmi Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Falyalı, 2016 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) uluslararası kara para aklama ve uyuşturucu trafiği yönetme suçlamalarıyla aranıyordu. Peki Falyalı kimdir, Peker Falyalı hakkında ne demişti ve “Duvar” kitabında adı nasıl geçiyordu? 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.