Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir rahibin 20 yıl boyunca yanlış kelime kullandığı ortaya çıktı, yaptığı vaftizler geçersiz sayıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Phoenix Piskoposluğu’ndaki Piskopos Thomas Olmsted, bir Katolik rahibinin, 20 yıldan fazla bir süre vaftiz törenlerinde yanlış kelime kullandığını tespit etti. Yaptığı vaftizlerin geçersiz kabul edilmesi üzerine Peder Andres Arango istifa etti.

Piskopos Thomas Olmsted, Peder Andres Arango’nun 20 yıllık aşkın kariyeri boyunca “Seni, Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adına vaftiz ediyoruz” dediğini fakat doğru kullanımın “Seni, Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adına vaftiz ediyorum” olması gerektiğini açıkladı.

Geçen ay Kilise üyelerine açıklamalarda bulunan Olmsted, “biz” yerine “ben” ifadesinin kullanılması gerektiğini şöyle anlattı:

“Bir kişiyi vaftiz eden topluluk değil, Mesih’tir. Tüm ayinlere başkanlık eden de odur. Dolayısıyla vaftiz eden de Mesih İsa’dır.”

“Üzgünüm”

Arango, 1 Şubat itibarıyla Phoenix’teki görevinden istifa etti. Bunca yıl boyunca geçersiz vaftizler yaptığını öğrenmenin kendisini çok üzdüğünü belirten Arango şu ifadeleri kullandı: “Yaptığım hatanın cemaatinizdeki ve başka yerlerdeki sayısız insanı nasıl etkilediğini görmekten çok pişmanım.”

CNN’in ulaştığı piskoposluk, ayinlerin tekrarlanması gerektiğini söyledi. Bu yüzden piskoposluk, vaftizlerinin geçersiz olduğuna inananlar için bir internet sitesi kurdu. İnternet sitesinden Katie Burke, şimdiden birçok kişinin yeniden vaftiz olduğunu aktardı.

Kariyerine 1995’te Brezilya’da başlayan Arango’nun mesleğine devam etmesi ve vaftizi geçersiz sayılanlara yardım etmesi bekleniyor.

Kaynak: CNN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.