Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı kampüsünün Boğaziçi Üniversitesi’ne devredilmesine öğrencilerden tepki – “Bize sorulmadan alınan bu kararı reddediyoruz”

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Anadolu Hisarı kampüsünün Boğaziçi Üniversitesi’ne devredilmesini protesto etti. Açıklamaya Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de destek verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Marmara Üniversitesi’nin kullanımında olan Anadolu Hisarı’ndaki kampüs alanının, mevcut kampüslerine ek olarak üniversitelerine tahsis edildiğini açıkladı.

Marmara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bugün (21 Şubat), Anadolu Hisarı Yerleşkesi önünde toplandı. Öğrenciler, kendilerine ve öğretim üyelerine sorulmadan alınan bu kararı reddettiklerini söyledi.

“Fakülte bizimdir, kampüs bizimdir”

“Fakülte bizimdir, kampüs bizimdir”, “Anadolu Hisarı Marmara’nındır” sloganları atan öğrenciler yaptıkları açıklamada, “Üniversite öğrencilerinin yaşamlarının her geçen gün zorlaştığı bu dönemde öğrencilere sorulmadan alınan bu kararı reddediyoruz. Öğrenciyi zor durumda bırakan bu karar geri alınana kadar sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

“Marmara Üniversitesi’nin ilk defa yaptığı bir şey değil”

Anadolu Hisarı için alınan kararın ilk olmadığını söyleyen öğrenciler, Marmara Üniversitesi’nin eski kampüslerinden olan Haydarpaşa Kampüsü’nün de Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredildiğini hatırlattı. Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nin sonunun Haydarpaşa gibi olmasını istemediklerini belirten öğrenciler, kampüslerini korumak dışında herhangi bir siyasi amaçlarının bulunmadığını söyledi.

Şehir Üniversitesi’ni hatırlattılar

Öğrenciler, Şehir Üniversitesi’nin Dragos Kampüsü’nün Marmara Üniversitesi’ne devredildiği sırada yaşadıkları mağduriyeti hatırlatarak “Anadolu Hisarı Kampüsü’nün yeni bir Haydarpaşa ve yeni bir Dragos olmasını istemiyoruz. Anadolu Hisarı kampüsü Marmara’nındır” diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de destek verdi

Açıklamaya Boğaziçi Üniversitesi’nden de destek için gelen öğrenciler oldu. Alınan kararı tanımadıklarını ve kabul etmediklerini söyleyen Boğaziçili öğrenciler, “Yaşam alanlarımızı, üniversitelerimizi para hırsınıza yem etmeyeceğiz, talanlara terk etmeyeceğiz. Siz gideceksiniz, biz kalacağız. Üniversiteler bizimle özgürleşecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.