Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan Rusya-Ukrayna açıklaması: “NATO artık tavrını belirlemeli”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika gezisinin sona ermesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ukrayna-Rusya krizi hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Hem Rusya hem de Ukrayna ile siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerimiz var. İkisinden de vazgeçemeyiz” derken NATO’nun da kesin tavrını belirlemesi gerektiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika’dan dönüş yolunda önemli açıklamalarda bulundu. NATO’nun Rusya ve Ukrayna krizine ilişkin kesin bir tavır takınması gerektiğini belirten Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de temasların sürdüğünü vurgulayarak, “Sayın Putin ile görüşme için arkadaşlar şu anda irtibatları kuruyorlar. Kendisiyle de telefon diplomasisini bu arada sürdüreceğiz” dedi.

“İkisinden de vazgeçemeyiz”

“Rusya sınırda ciddi denilebilecek sayıda asker yığınağı yapmış vaziyette. Tabii bu tablo karşısında neticenin ne olabileceğini kestirmek için herhalde kâhin olmaya gerek yok” sözleriyle çatışma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin hem Ukrayna hem de Rusya ile askeri, ekonomik ve siyasi alanda önemli ilişkilere sahip olduğunun altını çizerek, “İkisinden de vazgeçemeyiz” diye konuştu. 

“NATO artık tavrını belirlemeli”

Erdoğan, NATO’nun da tavrını netleştirmesi gerektiğini söyledi. Bugün (23 Şubat) çevrimiçi düzenlenecek NATO zirvesine değinen Erdoğan, “NATO bu video konferans zirvesiyle beraber artık tavrını belirlemelidir, ne yapacaksa yapmalıdır” dedi.

“Putin’in Türk cumhuriyetlerini kastettiğini düşünmek istemiyoruz”

Vladimir Putin’in Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nden (SSCB) ayrılan ülkeler hakkındaki açıklamalarına da değinen Erdoğan, “Burada Türk cumhuriyetlerinin veya diğer ülkelerin kastedildiğini düşünmek istemiyoruz” derken, Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanınmasına Türkiye’nin gösterdiği tavrın aynısının Kırım konusunda da gösterildiğini belirtti: “Bizim Türkiye olarak Kırım’daki tavrımız ne olduysa, buralarda da tavrımız aynı oldu. Nitekim yaptığımız açıklamayla da Ukrayna’nın toprak bütünlüğü noktasında tavrımızı ortaya koyduk ve Rusya’nın bu takındığı tavrı reddettiğimizi bildirdik.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.