Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güvenlik zirvesinin ardından: İktidar, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını “kabul edilemez” olarak niteledi

Türkiye, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına nasıl cevap verileceğini tartışıyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da güvenlik zirvesini topladı. Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından Rusya’nın saldırganlığına vurgu yapıldı.

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki olağanüstü toplantıya Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kazakistan’da olduğu için toplantıya katılamadı.

Zirve bir saat 45 dakika sürdü. İletişim Başkanlığı’nca yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal ettiği ve saldırının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Açıklamada, Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne destek verildi.

Erdoğan Zelenskiy’i aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan güvenlik zirvesi sonrasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan Zelenskiy’e destek verdi, “Sorunun çözümü için uluslararası alanda diplomasinin tüm imkanlarından yararlanılması gerekiyor” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da yaşayan Türkiye vatandaşlarına yönelik bir açıklama yayımladı. Açıklamada Ukrayna hava sahasının kapalı olduğunun altı çizilerek, vatandaşlardan evlerinde ve güvenli bölgelerde kalmaları ve seyahatten kaçınmaları istendi.

Rusya’nın saldırıları devam ediyor

Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırısını sabah saatlerinde başlattı. Ülkede başkent Kiev dahil olmak üzere çok sayıda şehir füzelerle hedef alındı.

Ukrayna yönetimi ise ülkede sıkıyönetim ilan etti, Batı’dan Rusya’ya karşı harekete geçmesini istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.