Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Berlinale’de – “Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi” filminin ressamıyla son filmini konuştuk: “Senaryoyu ilk elime aldığımda korktum”

Isaki Lacuesta’nın “One Year, One Night” isimli son filmi 2015’te Paris’te Bataclan konser salonuna düzenlenen terör saldırısını ve sonrasında geçen bir yıllık süreci hayatta kalan genç bir çift üzerinden anlatıyor. 72. Berlinale Film Festivali’nde konuştuğumuz yönetmen Isaki Lacuesta, “Yapımcıyla ilk konuştuğumda bana ‘Aşk, Barış ve Death Metal’ adlı kitabı verdi. Bataclan saldırısı üzerine bir film yapma fikri beni çok rahatsız hissettirdi. Çok zor olacağını hatta filmi yapmamın imkânsız olacağını, asla zamanında yetişmeyeceğini düşündüm. Sonra kitabı okuyunca Roman Gonzalez’in kendini anlatması beni hikayeye çekti” dedi.

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi” filmimden de tanıdığımız Fransız oyuncu Noémie Merlant ise, “Senaryoyu ilk elime aldığımda korktum. Doğru zaman mı, iyi bir şey mi yapıyoruz, üzerinden yeterince zaman geçti mi, iyi bir şekilde ele alınıyor mu? Aklımdan bir sürü soru geçti. Sonra senaryoyu okuyunca ‘Bunu yapmamız lazım’ dedim” diyerek film teklifini nasıl kabul ettiğini anlattı.

Senaryo, Ramon Gonzalez’in “Aşk, Barış ve Death Metal” adlı kitabı ve Bataclan saldırısında hayatta kalanlarla yapılan görüşmelerden uyarlanmış. Hayalle gerçek arasında bulanık imajlarla parçalı bir hikaye anlatımı izleyen film, ana karakterleri çok yakın kamera çekimleriyle takip ediyor. Filmde, hayatta kalanların saldırının yarattığı travmayla nasıl yaşadığını ve ona karşı nasıl mücadele ettiğini, bir yıllık bir süre içinde hayatlarını nasıl değiştirdiği izliyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.