Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Berlinale’de: “Aşk, Mark ve Ölüm”

Cem Kaya’nın “Aşk, Mark ve Ölüm” isimli belgeseli Almanya’ya göçün müzikli tarihini titiz bir arşiv çalışmasıyla anlatıyor. 72. Berlinale Film Festivali’nde Panorama bölümünde gösterilen belgesel, seyirci ödülünü aldı. Film, ismini Almanya’daki göçmenler için önemli bir yazar olan Aras Ören’in şiirinden alıyor. Alman İdeal grubu da 80’li yıllarda bu şiiri bir şarkısında kullanmış. Üç farklı kuşağın hikayesini gazino ve düğün geleneği, türkü, arabesk, hiphop, rap gibi farklı müzik tarzları üzerinden anlatan belgesel için hem Alman kurumları taranmış hem de kişisel arşivler incelenmiş. Ford grevi, 90’lı yıllarda yükselen ırkçılık gibi göçmenlerin yaşadığı toplumsal olaylar da belgeselde aktarılmış. Ayrıca Cem Karaca’nın Almanya’daki sürgün günleri ve Türkiye’ye dönüş görüntüleri de belgeselde yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.