Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üçüncü İttifak ikinci toplantısını yaptı: “AKP-MHP iktidarı ülkeyi çıkmaza soktu” 

Üçüncü İttifak bugün (26 Şubat) ikinci toplantısını yaptı. Toplantıya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun temsilcileri katıldı. Toplantı sonrası yayımlanan yazılı açıklamada, “Ülkemizde ekonomik kriz her geçen gün derinleşiyor. Krizin faturası halka kesilirken işçiler, emekçiler ve yoksullar insanca ve onurlu bir yaşam için mücadeleyi yükseltiyor” denildi. 

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, EMEP, TİP, EHP, TÖP, Sosyalist Meclisler Federasyonu ve Halkevleri’nden temsilciler, Üçüncü İttifak görüşmeleri için Ankara’da ikinci kez bir araya geldi. Üçüncü İttifak’ın ilk toplantısı 18 Ocak’ta yapılmış, SOL Parti katılmayacağını duyurmuştu. İlk toplantıya katılan Türkiye Komünist Partisi (TKP) ise ikinci toplantıya katılmayacağını açıklamıştı.

“AKP-MHP iktidarı ülkeyi çıkmaza soktu” 

Üçüncü İttifak’ın ikinci toplantısının ardından yayımlanan yazılı açıklamada, Türkiye’de ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği vurgulanarak, “Gerek dünyanın içerisinde bulunduğu durum gerekse AKP-MHP iktidarının ülkeyi getirdiği çıkmaz, tam da ortak mücadele etrafında bir araya gelecek güçler için sahada örgütlenmenin ve genişlemenin zeminini her zamankinden daha fazla olanaklı kılıyor” denildi. 

Eşgüdümün sağlanması için koordinasyon oluşturuldu

Ortak mücadele programının inşası, çalışmaların planlanması ve eşgüdümün sağlanması için bir koordinasyon oluşturulduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

• Savaşa karşı “barış hemen şimdi ve her yerde” iddiasını yükseltmeyi,

• Ekonomik kriz ve zamlar karşısında insanca bir yaşam hedefini gerçekleştirmeyi,

• 8 Mart, 21 Mart ve 1 Mayıs mücadele ve dayanışma günlerini hayatın her alanında birlikte örgütlemeyi,

• Yerel mücadele platformlarını bütün çevrelerle birlikte güçlendirmeyi ve demokratik mücadele deneyimimizi ve birikimimizi yeni toplumsal hareketlerle buluşturmayı,

• Genişleme çalışmalarını en geniş siyasal ve toplumsal mücadele dinamikleriyle sistematik olarak büyütmeyi karar altına aldık.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.