Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalet Bakanı Bozdağ: “Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a nakli için olumlu görüş bildireceğiz”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ, Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a nakli, dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkındaki yakalama kararı, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iadesi ve nafaka düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sedat Peker’in iadesi

Suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını ve iade telebinde bulunulduğunu hatırlatan Adalet Bakanı Bozdağ, “Bizim iade talebimizin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ulaştığını değerlendiriyoruz. Ama oradan şu ana kadar bize herhangi bir dönüş olmadı” dedi.

HDP’li Güzel hakkındaki yakalama kararı

Bozdağ, dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında çıkartılan yakalama kararıyla ilgili ise “Bilinen adreslerinde Semra Güzel’e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair de elimizde kesin ve resmi bir veri yok. Yurtiçinde mi yoksa yurtdışına çıktı mı, buna dair kayıtlar incelendiğinde resmi kanallardan yurtdışına bir çıkış gözükmüyor” diye konuştu.

Fethullah Gülen’in iadesi

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in iadesi için Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) bugüne kadar olumlu bir yanıt gelmediğine dikkat çeken Bozdağ, Türkiye’nin Gülen’in iadesi hakkında ısrarını sürdüreceğini vurguladı.

Kaşıkçı davası Suudi Arabistan’a iade ediliyor

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya ilişkin davanın iadesi için Adalet Bakanlığı’ndan görüş istenmesiyle ilgili soruya da yanıt veren Bozdağ “Görüşümüzü bugün göndereceğiz. Bu yargılamanın, davanın nakli konusunda bakanlık olarak olumlu görüş bildireceğiz” dedi.

Nafaka düzenmesiyle ilgili ise Bozdağ, “Bakanlık olarak önceliklerimiz arasında süresiz nafakanın kaldırılması yok” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.