Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki durağı Göç İdaresi olacak: “Zincirler, teller şimdi de kum torbası koyarlar herhalde”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) ardından şimdi de Göç İdaresi’ni ziyaret etmeye hazırlanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi’nin sosyal medya paylaşımını alıntılayarak mültecilerle ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Bu, şiirlerle romantize edilecek bir mesele değildir. Sığınmacılar kaçak yollarla hâlâ ülkemize geliyor. Ülke yol geçen hanına döndü! Göç İdaresi’ne milletimiz adına gitmem gerekiyor ama sonucun ne olacağını herkes biliyor. Zincirler, teller; şimdi kum torbası koyarlar herhalde” paylaşımında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Göç İdaresi’ne üç soru yöneltti:

1. Sığınmacıların eski kimlik bilgileri elinizde mevcut mu?

2. Kaçına vatandaşlık verdiniz ve hangi güvenlik soruşturmalarından geçirdiniz?

3. Sınırlarımızın delik deşik edilmesini neden izliyorsunuz? Amaç ne? Neyin hazırlığındasınız?

“Şiir yazmayı bırakın, işinizi yapın!”

CHP lideri, “Göç İdaresi’nden randevu talep etmeden önce, milletimiz adına sabırla bu soruların yanıtlarını bekleyeceğim. Bu arada şiir yazmayı bırakın, işinizi yapın!” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.