Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu MEB’e alınmadı: “Haksızlık yapan bu şeytanlarla hesaplaşmak benim boynumun borcu”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüksek puan alıp mülakatta elenenlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) gitti ancak içeri alınmadı. Kapıda açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Haksızlık yapan bu şeytanlarla hesaplaşmak benim boynumun borcu” dedi. MEB’in kapısına asma kilit takıldığı dikkat çekti.

Haber: Okan Yücel

Kamera: Furkan Erdem

MEB’in kapısına asma kilit

2022 yılı için yapılan sözleşmeli öğretmen atamalarının mülakat sonuçları iki gün önce (28 Aralık) açıklandı. Mülakat sonuçlarının yayımlanmasının ardından Kamu Personeli Seçme Sınavı‘ndan (KPSS) yüksek puan aldığı halde mülakatta düşük puan alarak tercih yapma hakkı elde edemeyen öğretmenler sosyal medya üzerinden duruma tepki gösterdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da konuyu görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) başvuruda bulundu. Görüşme talebine karşılık alamayan Kılıçdaroğlu, saat 13.00 sıralarında MEB’e gitti. Kılıçdaroğlu, MEB binasının önüne gelmeden önce bakanlık bu görüşmeyi reddetti. Kılıçdaroğlu MEB binasına gitmeden önce bakanlığın dış kapısına asma kilit takıldığı görüldü.

Bakanlığın önüne gelen Kılıçdaroğlu, burada açıklamalarda bulundu. Haksızlığa uğrayanların daima yanında olacağını ve hukuki süreç başlatıldığında parti olarak destek vereceklerini söyleyen CHP lideri, “Bir haksızlık, hukuksuzluk varsa, birinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme sarayın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak en insani görevimdir. Nerede kul hakkı yeniyorsa, torpil oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur” dedi.

“Haksızlığa uğrayanlara hukuki destek vereceğiz”

KPSS’de yüksek not aldığı halde mülakatta düşük puan alarak tercih yayma hakkını kaybeden öğrencilere ve ailelerine seslenen Kılıçdaroğlu, “Bütün anne babalara sesleniyorum, onlar adına konuşuyorum. Haksızlık var, hukuksuzluk bir feryat var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay’a gitti, Danıştay bunları tescilledi. Öğretmene haksızlık yapamazsınız, böyle bir tabloya izin vermeyeceğiz. Haksızlığa uğradığını söyleyen herkese hukuki desteği vereceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Haksızlık yapanlar şunu unutmasınlar: Görecekler, haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Dürüst bürokratlar başımın üstünde, haksızlıklara mesafeli durun, altına imza atmayın diye onlara söylemiştim. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu şeytanlarla hesaplaşmak boynumun borcudur.”

“Sarayın talimatıyla iş yapanları muhatap almam”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu bakanlığa gideceğini açıkladıktan sonra “Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin” açıklamasını yapmıştı. Kılıçdaroğlu, Özer’in bu sözlerine, “Sarayın talimatı ile iş yapanları ben muhatap almam. Benim muhatabım, hedefim, sarayda oturup haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır” diyerek karşılık verdi.

MEB bu sabah (30 Aralık) yazılı açıklamada bulunmuş, Kılıçdaroğlu’nun “Mülakatta artı üç eksi üç puan verebilirsiniz. Danıştay kararına uymuyorlar” sözlerine karşılık olarak, “Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’nu Milli Eğitim Bakanlığımız’ı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.