Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, dört aydır elektriği kesik olan aileyi ziyaret etti: “Bu düzeni değiştireceğiz, hiçbir çocuk karanlıkta kalmayacak”

Yılbaşında elektriğe yapılan zam geri çekililceye kadar faturalarını ödemeyeceğini açıklayan ve 21 Nisan’da evinin elektriği kesilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’da dört ay önce elektriği kesilen Güllü Demir ve üç çocuğunu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Sosyal devlet, yani fakirin, fukaranın yanında olan devlet, diyoruz. Nerede bu sosyal devlet, nerede bu iktidar, nerede bu saray ve şürekası. Her birinin keyfi yerinde, ama milletin derdi farklı. Anlamıyorlar” dedi.

“Toplumun vicdanını ayağa kaldırmak istiyorum”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşayan Güllü Demir ve üç çocuğunu ziyaret etti.  Ziyaret sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, dört ay önce elektriği kesilen ailenin doğalgazınının da çalışmadığını vurgulayarak, “Beni duygulandıran, biraz da derinden üzen, söylemiş olduğu ‘Büyük oğlum, bugün 23 Nisan, bütün arkadaşları okula gidiyor, şarkılar söylüyor ama benim oğlum ağladı evde’ diye. ‘Niye televizyonumuz yok, ışığımız yok’ diye. Eğer bu milletin bir parça vicdanı varsa, elektriği kesilen dört milyon abonenin hangi şartlarda yaşadığını bilmesi lazım. Toplumun vicdanını ayağa kaldırmak istiyorum. Toplumun vicdanının bir sesi olmalı. Haksızlığa bir ses vermeli, toplum. Yeter, demeli” diye konuştu.

“Nerede bu saray ve şürekası?”

İktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzledikleri politikalar, bir avuç insanı zengin etmeye yönelik politikalar. Beşli çeteye hizmet ediyorlar, vatandaşa değil. Binlerce aile var böyle. Anne diyor ki ‘ben çalışmak istiyorum ama üç evladım var, nasıl çalışacağım üçüde küçük, kreşe versem, aldığım tüm aylık kreşe gidecek’. Sosyal devlet, yani fakirin, fukaranın yanında olan devlet diyoruz. Nerede bu sosyal devlet, nerede bu iktidar, nerede bu saray ve şürekası… Her birinin keyfi yerinde, ama milletin derdi farklı. Anlamıyorlar.”

“Hiçbir çocuk karanlıkta kalmayacak”

Kılıçdaroğlu, vatandaşlara da şöyle seslendi: “Milletime şunu söylemek isterim; bu düzeni değiştireceğiz. Ben bu milletin ferasetine inanıyorum, güveniyorum. Bu milletin vicdanı var. Bu vicdan bunu kabul etmez. Bu kadar dramatik tabloları kabul etmez. Bu memlekete huzuru, bereketi getireceğiz. Bu memlekette hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir çocuk karanlıkta kalmayacak.”

“Artık bizim çocuklarımıza ışık olsunlar”

Dört aydır evinde elektrik olmayan Güllü Demir ise şunları söyledi: “Bize, ‘Sabredin, susun’ diyorlar ama biz sabredemeyiz. Benim üç çocuğumun süt içmesi gerekecek, o elektriğin yanması lazım, o doğalgazın yanması lazım. Benim çocuğumun ders yapması lazım. Elektrikte oturması gerekiyor. Ben tek değilim, benim gibi çok arkadaş var. Ben hepsinin sesi olmak istiyorum. Artık hükümetin de bizlere el uzatmasını istiyorum. Herkese asgari ücret veriyor, tamam, her şey ateş pahası. Bizim okula giden çocuklarımız var, evimizin ihtiyaçları, kirası, doğalgazı var. Yetişemiyoruz, bir yerden veriliyorsa iki yerden alınıyor. Artık ellerini bizlere uzatsınlar, dışarıdan gelenlere değil. Ellerini, bizim çocuklarımıza uzatsın. Benim, bizim çocuklarımız karanlıkta duruyorsa ışık olsunlar. Karanlıktan çıkartıp bizlere ışık olsunlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.