Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beraat eden Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu Medyascope’a konuştu: “Değerlerimizi yarına taşımak için yola çıktık, engelleyemeyecekler”

Rize’nin Fındıklı ilçesinde üç yıl önce düzenlenen festivalde çıkan olaylarla ilgili Pazar Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün (25 Nisan) görülen davada, “kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanma” suçundan üç yıl hapis istemiyle yargılanan CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve beş arkadaşı hakkında beraat kararı verildi.    

“Geleneğin geleceğe taşınmasının gerekliliğini ifade eden bir karar”

Beraat kararının ardından Medyascope’a açıklama yapan Çervatoğlu, kararı mutlulukla karşıladığını, mutluluğunun asıl nedeninin ise diğer beş arkadaşının da beraat etmesi olduğunu söyledi.

Çervatoğlu, “Biz başka bir kültür için yola çıktık. Geleneği, geleceğe taşımak için. Varolan güzel değerlerimizi yarına taşımak için yola çıktık. Bunun için önümüze engeller çıkarmaya çalışıyorlar. Hâkimin verdiği karar geleneğin geleceğe taşınmasının gerektiğini ifade eden bir karar. Lazca ‘Meci’ dediğimiz, Türkçesi ‘imece’ birlikte olma anlayışı tescil edildi” dedi. 

“Sonuç sevindirici”

Karadeniz’de farklı bir kültürün de olduğunu söyleyen Çervatoğlu, mahkeme kararı ile bunun varlığının tescillediğini vurguladı.

Çervatoğlu şöyle devam etti:  

“Açılan dava çok üzücü ama sonuç sevindirici çünkü hiçbir arkadaşımız ceza almadı. Kamusal görev yaptık, birileri provokasyon yaratmaya çalıştı ama biz kamu adına, halk adına, özellikle halka rağmen değil, halkımız için bir şeyler yapmaya çalıştık ama bunlar hazmedilmiyor. Çünkü tek adam rejimi var. Ama Fındıklı’da o rejime karşı, farklı bir kültür olduğunu ifade ettik. Bu ifademiz tescil edilmiş oldu.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.