Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu Karadeniz turunda: “İBB Başkanı olarak ittifak masasının en güçlü neferi olacağım”

Haber: Ali Deniz Çakır & Ali Macit 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, eşi Dilek Kaya İmamoğlu, çocukları Semih ve Beren’le çıktığı Karadeniz turunun ilk durağı Rize’ydi. İmamoğlu, Rize Meydanı’nda yaptığı konuşmada, ortak akıl ve muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının önemini vurgulayarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ittifak masasının en güçlü neferi olacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum” dedi. 

Karadeniz turuna Rize’nin İyidere ilçesinden başlayan İmamoglu, vatandaşlar ve partililer tarafından karşılandı. İyidere’den sonra Derepazarı’na geçen İmamoğlu’na bir vatandaş, cumhurbaşkanlığı seçimleri için “Adaylığını koy, çekinme” diyerek seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’de, “Rize seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan İmamoğlu, daha sonra esnafı ziyaret etti.

İmamoğlu, Rize Meydanı’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ben de o ittifak masasının, altı liderin ortaya koyduğu düşüncenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, belediye başkanı olarak en güçlü neferi olacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum. İstanbul’da ittifak yaptık. Genel başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, beni o dönemde destekleyen ve ittifak ruhuyla yola çıktığımız çok değerli İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Yola çıktığımızda ‘Ben İstanbul İttifakı’nın adayıyım’ demiştim, ‘Herkesin oyuna talibiz’ demiştim ve günün sonunda, belki de tarihin en yüksek oyunu alarak İBB Başkanı seçildim. Şimdi de bu milletin en az yüzde 60’ının değişim istediği bir ortamda hep birlikte başaracağız, göreceksiniz. Bu masanın ve bu birlikteliğin en büyük vaadi barıştır, huzurdur, milletçe dimdik ayakta olmaktır. Gençlerine fırsat vermektir. Tarımda üreticinin yanında olmaktır. Çay üreticisinin yanında olmaktır. Kadının, gencin yanında olmaktır. Annenin-babanın, çocuklarının geleceğinden kaygı duyduğu değil, umutla onlara yol çizdiği bir sürecin yanında olmaktır. O bakımdan güçlü bir birliktelik içerisindeyiz.”  

İmamoğlu, Çayeli’nde ise Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı bir pankartın önünde konuştu. Enflasyonun nedeninin “tek adam yönetimi” olduğunu söylerken, bir vatandaş İmamoğlu’na “Arkana bak arkana” diye bağırdı.

Çayeli’nden Pazar’a geçen İmamoğlu burada da altı muhalefet liderinin bir araya gelmesinin önemini vurguladı: “Hepinizin önünde söz veriyorum, ittifak blokunun en çok çalışan neferi ben olacağım.” İmamoğlu, Ardeşen’de de sözlerini yineledi.

İmamoğlu daha sonra geçtiği Fındıklı’da, kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanma” suçundan üç yıl hapis istemiyle yargılanan ve beraat eden CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nu da ziyaret etti.

İmamoğlu, Fındıklı halkına “Sizinle bir sözleşme yapmak istiyorum, bir yıl sonra her şey çok güzel olacak” diye seslendi.

İmamoğlu’nun turu Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçeleri ile devam edecek, yarın ise memleketi Trabzon’da olacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.