Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’ndan Karadeniz turu eleştirilerine yanıt: “İnsan bayramda memleketine gider”

Haber: Ali Macit & Ali Deniz Çakır

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz turuna memleketi Trabzon’da devam etti. İmamoğlu, Trabzon Meydanı’nda hemşerilerine seslendi. 

Ekrem İmamoğlu dün (3 Mayıs) Rize ve Artvin’deki hemşerileri ile bayramlaştıktan sonra bugün (4 Mayıs) memleketi Trabzon’daydı. “İmamoğlu’nun Rize ve Artvin’de ne işi var?” eleştirilerine yanıt veren İmamoğlu, “Bugün ve dün diyorlar ki ‘Ekrem İmamoğlu Trabzon’a, Rize’ye, Artvin’e niye gitti?’ Sebeplerimiz var ama Allah aşkına bunlar bayramı bile unuttular. Bayramda insan nereye gider? Memleketine gider” dedi. 

İmamoğlu, mülteci politikası üzerinden de iktidarı eleştirdi. İmamoğlu, “Yanlış dış politika milyonlarca mültecinin ülkemizde varlığına neden oldu. Ama bu sorunu da biz çözeceğiz” dedi ve Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözüne atıf yaptı.

Altı muhalefet partisinin güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatına değinen İmamoğlu, dün söylediği sözü tekrarladı ve muhalefetin en çok çalışanının kendisi olacağını belirtti. 

İmamoğlu’na Trabzon ziyaretinde CHP milletvekilleri Ahmet Kaya, Turan Aydoğan, Serkan Topal, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli eşlik etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.