Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, “vız gelir tırıs gider” sözleri için özür diledi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz gezisinde Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök’ün de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyle çektirdiği fotoğrafla ilgili “Vız gelir tırıs gider” yanıtından dolayı özür diledi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, fide dağıtımı için düzenlenen törende fotoğraf tartışmasıyla ilgili üçüncü kez konuştu.

“Vız gelir tırıs gider” sözlerinin tepki çekmesi üzerine açıklama yapan İmamoğlu, özür diledi.

İmamoğlu, “Ben çifti çocuğuyum, bende kibir doğmaz. Bu yakıştırmaları yapan arkadaşlardan sadece dün bir konuşmada yaptığım ‘Vız gelir tırıs gider’ lafından ötürü özür diliyorum” dedi.

“Bir fotoğrafla linç edilince insanın kalbi kırılıyor, canı yanıyor”

İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir fotoğrafla linç edilen, yok sayılan, tabiri caizse kaptanlığını yaptığım gemiden inilen, artık yok sayılan, oy vermem denilen bir kişi durumuna düşürülürse insanın kalbi kırılıyor, canı yanıyor. Birkaç cümle de yanlış laf kurabiliyorum. O yanlış kurduğum laflar için özür diliyorum altını çizeyim.

Ben dostluklarımı, yıllardır beraber olduğum arkadaşlarımı bir fotoğrafla terk edilsin diye edinmedim. Bu dostlukları bir fotoğrafla düşmanlığa çevirmek gibi bir niyetle yola çıkmadığım gibi, hayatımda kimseyi de düşman niyetine koymadım, koymayacağım.”

Ne olmuştu?

İmamoğlu’nun Karadeniz gezisinde Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök’ün de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyle çektirdiği fotoğraf tartışma yarattı.

İmamoğlu, dün (6 Mayıs) ilk açıklamasında “Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, yarın örneğin Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum. Çünkü beni, iki yıldır bir görevli gibi genel başkanımla kavga ettirme çabasında bir insan. Gelsin bakalım ben öyle biri miyim? Nasıl biriyim? Tanısın, anlasın. Kötü yazanlarla daha da ayrı sohbet edeceğim. Ben, ‘Evet muhalifleri’ istiyorum talimatını verdim, arkadaşlarım da onları sırasıyla yerine getirecekler. Yarın ilerleyen günlerde bunun daha da farklı örneklerini görebilirler. Tek şart da tabii benimle konuşmaya cesaretli olanlarla yapacağım” dedi.

İmamoğlu’nun dün gece katıldığı etkinlikte sarf ettiği “Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir, benimle aynı şeyi düşündüğünü, aynı şeyleri inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunun içinde, farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil” sözleri tepki çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.